Srijeda, 18.05.2022.
h

Biskup Perić: Gospa se u Međugorju sigurno nije ukazala

Najava imenovanja posebnog izaslanika Svete Stolice za pitanje pastorala u Međugorju, koji na ljeto ove godine treba podnijeti izvještaj s prijedlozima, ponovno je otvorila raspravu o pitanju međugorskoga fenomena.

Tim povodom na stranici Biskupije Mostar-Duvno i Trebinje-Mrkan objavljen je tekst u kojem se govori o tome da "javljanje Gospe u Međugorju" nije vjerodostojno ukazanje Blažene Djevice Marije.

Nakon opsežnih istraživanja i proučavanja Biskupije Mostar-Duvno i Trebinje-Mrkan, može se mirno ustvrditi da se Gospa u Međugorju nije ukazala. To je istina koje se držimo, i vjerujemo Isusovoj riječi da će nas „istina osloboditi“, navodi u svom tekstu biskup Ratko Perić.

- Iako je bilo ponekad govora o tome da bi se ukazanja prvih dana mogla smatrati istinitima, a potom je nadošla nadgradnja drugih, ponajviše nereligioznih elemenata, ovaj je Ordinarijat promicao istinu i s obzirom na te prve dane. Nakon što su presnimljene i prepisane audiokasete koje sadržavaju razgovore pastoralnog osoblja u župnom uredu u Međugorju, u prvih sedam dana, s dječacima i djevojčicama koji su tvrdili da im se ukazala Gospa, s uvjerenjem i odgovornošću iznosimo razloge i zaključke o nevjerodostojnosti navodnih ukazanja. A ako se prava Gospa, Isusova Majka, nije ukazala – kao što nije – onda su sve to samozvani vidioci, tobožnje poruke, tzv. vidljivi znak i navodne tajne - navodi biskup Perić, ponovivši svoj stav koji već godinama zastupa.

Biskup Perić iznosi niz tačaka, utemeljenih na prepisima zvučnih zapisa koji su snimljeni u junu 1981. godine, na kojima fra Jozo Zovko i fra Zrinko Čuvalo ispituju djecu o onome što su doživjela. U članku se iznosi kako se prvih dana, prema snimljenim razgovorima, ne vidi nikakva svrha takozvanih ukazanja, ne opravdava se pojava, ne daje se nikakva posebna poruka ni za ''vidioce'', ni za franjevce, osim da vjeruju da se ''ukazala', ni za vjernike župe, ni za svijet.

Sve tačke u kojima Perić obrazlaže zašto se Gospa nije prikazala u Međugorju možete pogledati ovdje

 

 

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Najnovije Najčitanije Na vrh