Biščević-Tokić je reagirala nakon što je Faktor objavio video u kojem se čuje razgovor ministra unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admira Katice i dopredsjedavajuće Danijele Kristić o nabavci lijekova putem poznanstva.

- Sistem u kojem se lijekovi u JU Apoteke Sarajevo, umjesto na recept, uzimaju na člansku karticu NiP-a, i to u okolnostima u kojima građani jedva dolaze do porodičnih ljekara, upravo je suprotno od onog što vladajuća većina obećava i na čemu pokušava pridobiti naklonost glasača. Omogućavanje preuzimanja lijekova bez recepta genetski predodređenim članovima NiP-a vrh je ledenog brijega, ispod kojeg su stotine stranačkih kadrova uhljebljenih u samo godinu dana, dozvole za gradnju stranačkim finansijerima, katastrofalna sigurnosna situacija, ogromne saobraćajne gužve dok tramvajskih šina nema na vidiku, nikad prljaviji i zapušteniji grad, te stalna kršenja zakona, propisa i njihovo prilagođavanje potrebama vladajućih stranaka – navela je također Biščević-Tokić, te nastavila:

VEZANI TEKST - NIPotizmi na djelu: "Naša direktorica, baš sam dobra s njom, antibiotike dobijem bez recepta"

- Umjesto rješavanja tih problema, šef NiP-a Elmedin Konaković ponovo računa broj ruku stranaka u Domu naroda PSBiH. I ponovo fula. Ako nakon više od decenije upravljanja procesima u Kantonu Sarajevo nije naučio više od toga da svu odgovornost za vlastite propuste i zloupotrebe fakturiše drugima, teško je očekivati da će u kratkom periodu razumjeti kompleksnija državna pitanja.

Kazala je da neće "pozvati odgovorne za posljednji skandal sa kupovinom lijekova bez recepta da podnesu ostavke".

- Znam da to neće uraditi jer su mnogima sadašnje političke pozicije jedino ozbiljno radno iskustvo i vrhunac profesionalne karijere, a znam i da će im smjenu osigurati glasači u oktobru. Pozvat ću ih da pokažu bar minimum savjesti i da upute izvinjenje građanima. To je najmanje što im duguju – zaključila je zastupnica.

Podsjećamo, na pauzi posljednje sjednice Skupštine Kantona Sarajevo zamjenica predsjedavajućeg Skupštine Kantona Sarajevo Danijela Kristić ne znajući da su ostali upaljeni mikrofoni u sali gdje se održava sjednica, govori ministru unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admiru Katici da će mu pomoći nabaviti bilo kakav lijek koji mu je potreban.