Muzur je, naime, povodom intervjua Bakira Izetbegovića na FTV u kojem je kazao da je Vladi i Kriznom štabu u Kantonu Sarajevo korona iskliznula iz ruku, na Facebooku napisao da je "njemu njegova žena iskliznula iz ruku".

- Optužbe da je nekome "žena iskliznula iz ruku" ne govore ništa o onome kome su uvrede upućene, ali mnogo govore o Muzuru, prema kojem, očigledno, žene trebaju biti pod strogom kontrolom muškaraca i ne smiju "iskliznuti iz ruku" i imati vlastitu profesionalnu karijeru. Iznenađuje šutnja iz NiP-a na ovakve prizemne uvrede njihovog istaknutog člana, a naročito žena iz te stranke koje šutnjom pristaju na Muzurov koncept prema kojem trebaju biti u rukama muškaraca i ne smiju "iskliznuti" iz njih - napisala je Biščević Tokić

Kampanja koja se pokušava voditi u Kantonu Sarajevo, dodala je Biščević Tokić, a kojoj se Muzur priključio vrijeđajući žene i njihovu ulogu u društvu, nezabilježena je zloupotreba epidemiološke situacije u političke svrhe.

- Žrtve takve kampanje nisu politički oponenti njenih autora, već svi zdravstveni radnici u toj ustanovi koji se već duže od godinu dana aktivno i predano bore protiv pandemije koronavirusa, rizikujući čak i zdravlje i živote članova svojih porodica, a koji se zbog sitnih političkih interesa određene grupacije označavaju kao odgovorni za smrtne slučajeve. Ovakvi pokušaji politiziranja pandemije koronavirusa nisu zabilježeni nigdje u svijetu i svjedočimo im samo u Kantonu Sarajevo, gdje određene političke grupacije na taj način pokušavaju prikriti svoju odgovornost za aktuelnu epidemiološku situaciju i prikupiti poene na račun zdravlja i života građana ovog kantona, ali i ostalih teških pacijenata koji se liječe u KCUS-u. I kao zastupnica i kao zdravstveni radnik im poručujem da odustanu od takvih pokušaja jer će posljedice takvog djelovanja, pored pacijenata, trpjeti i oni sami, s obzirom da im građani neće oprostiti politiziranje i ugrožavanje njihovih života - poručila je Biščević Tokić.