Nedavno je završeno pokrivanje kupola, a nabavku aluminijskog lima izvršila je firma "Tehnopetrol" iz Tuzle zahvaljujući Bijeljincu Jasminu Ahmetoviću, inače dugogodišnjem vakifu. 

- Riječ je o donaciji vrijednoj oko 50.000 KM i za obavljeni posao uručit ćemo vakufnamu Elviru Ferizoviću iz Tuzle. Završili smo kupole, a sa majstorom iz Brezovog Polja kod Brčkog dogovorili smo postavljanje stolarije, odnosno prozora i vrata. Imamo obećanje jednog preduzeća iz Tuzle da će nam razvesti struju, a potrebno je džamiju priključiti i na vodovodnu mrežu. Nakon toga nam ostaju unutarnji radovi - kaže Musli. 

U Bijeljini su u toku završni radovi na Salihbegovića džamiji u naselju Selimovići i Ahmed - age Krpića džamiji u Gvozdevićima. U Bijeljini je trenutno u funkciji Sultan Sulejmanova Atik džamija u samom centru grada. 

- Važno nam je da završimo vanjske radove, a onda pristupimo unutrašnjim kako bi džamije bile u funkciji. Teško je očekivati da će Dašnica džamija do kraja naredne godine biti završena, ali se nadamo da će Salihbegovića i Ahmed-age Krpića biti u funkciji - kaže Musli. 

U toku agresije na Bosnu i Hercegovinu sve bijeljinske džamije su porušene 13. marta 1993. godine, a iako se Bijeljina nalazila desetine kilometara udaljena od fronta nikada niko nije procesuiran, bilo da je nalogodavac ili izvršilac sramnog nedjela.