BIHAMK: Kroz usjeke mogući odroni na kolovoz, pažljivo vozite kroz Bosanski Petrovac

Objavljeno: 14.09.17 u 08:55

Pretežno suh ili mjestimično vlažan kolovoz karakteriše jutros saobraćajnu situaciju u Bosni i Hercegovini.

Pažljivo pored Bosanskog Petrovca zbog pješaka
Pažljivo pored Bosanskog Petrovca zbog pješaka

Pojačan je promet vozila u blizini gradskih centara. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, skreće se pažnja na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja.

Zbog obilježavanja Dana općine Bosanski Petrovac danas od 6.30 do 19.00 sati na dionici magistralnog puta M-5 Gorjevac - Bosanski Petrovac očekuje se veće prisustvo pješaka, zbog čega se apeluje na vozače da na pomenutoj dionici voze maksimalno oprezno i sporije.

Danas do 18.00 sati, izvode se radovi na dilataciji mosta na uključenju na autoput A-1, kod naplatnog mjesta Zenica jug. Za vrijeme izvođenja radova zatvorena je desna traka.

Na magistralnom putu M-5 Sarajevo - Pale, zbog sanacionih radova obustavljen je saobraćaj u tunelu Kalovita Brda. Vozila su preusmjerena na obilaznicu u neposrednoj blizini.

Zbog održavanja sportske manifestacije (penjački festival Drill and Chill Festival) do 17.9. u vremenu od 11.00 do 11.45 sati dolazi do obustave saobraćaja na magistralnom putu M-16 Karanovac - Crna Rijeka (u kanjonu Tijesno). Za vrijeme obustave saobraćaj se preusmjerava na putni pravac Banja Luka – Čađavica - Mrkonjić Grad.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajaju se magistralni putevi: M-14.1 Odžak - Donji Svilaj, M-18 Stupari – Kladanj i M-4 Simin Han - Kalesija, kao i regionalne puteve: R-469 Živinice - Međaš, R-461 Srebrenik - Donja Orahovica i R-414 Banja Luka - Turbe.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.