Prva službena utakmica Humanih zvijezda BiH i Hrvatske na kojoj će nastupiti najbolji fudbaleri i poznate osobe iz javnog i društvenog života dvije zemlje odigrat će se na stadionu Pirota u Travniku, saopćilo je u četvrtak Udruženje "Pront".

Podsjećaju kako službena utakmica nikad nije odigrana i da će mnogi ljubitelji fudbala imati priliku vidjeti svoje idole iz mladosti.

- Mi kao organizatori potrudit ćemo se dovesti neke od aktuelnih fudbalskih imena, aktivne sportiste, glumce, pjevače, da dokažemo i pokažemo ljudima da je sport taj koji ujedinjuje i stvara pozitivnu atmosferu - poručuju organizatori utakmice koja je planirana za 22. maja sljedeće godine.

Humane zvijezde BiH "Pront" predvodi će Ćiro Blažević, a organizatori se nadaju kako će se njihovom pozivu odazvati i legende bh. fudbala Elvir Bolić, Elvir Baljić, Muhamed Konjić, Vedin Musić i Amel Tuka, koji bi svojim trkom, ističu, vjerojatno bio velika prijetnja za goste iz Hrvatske.

Uz Ćiru će na klupi biti i Enis Bešlagić, koji je prošle godine sudjelovao na humanitarnoj utakmici u Kiseljaku te je, navode, pokazao odlične trenerske sposobnosti i odigrao neriješeno s ekipom Humanih zvijezda.

Humane zvijezde Hrvatske predvode Dalić, Vlaović, Živković, Bičanić i Šurjak.

Kandidati za tim Humanih zvijezda Hrvatske su: Ivica Grnja (selektor), Zlatko Dalić, Zlatko Mateša, Goran Jurić, Boris Živković, Kruno Jurčić, Mario Stanić, Goran Vlaović, Marko Babić, Tomo Šokota, Vjeko Škrinjar, Mate Neretljak, Željko Ačkar, Vladimir Balić,Darko Čordaš, Miroslav Žitnjak, Antun Labak, Branko Stupar, Amir Kazić Leo, Mate Bulić, Slaven Knezović Grof, Igor Tolić, Marko Sivak, Milan Strelja, Srđan Lakić, Željko Skender, Roberto Alviz, Darko Ćutić, Jure Krstanović, Dražen Ilić, Robert Komljenović, Željko Lapec, Nikola Kristo, Dejan Pap, Nino Tušek, Anica Birać (predsjednica Savjeta udruženja), Nives Štrbad (menadžerica)…

Uz sve spomenute, organizatori očekuju i još poneko zvučno ime iz obje države.