Kritiku ovog filma, u okviru rubrike "Nedjeljna kritika", prvi je objavio zaposlenik Radija BiH i filmski kritičar Mirza Skenderagić, i to na zvaničnoj stranici ovoga javnog servisa, koja je potom ubrzo skinuta sa stranice BHRT-a, bez ikakvog pojašnjenja za publiku.

"Televizijski film bez ideje i autorstva" glasio je naslov njegove kritike kojom je dosta negativno ocijenio novi Žalicin film, konstatirajući da nije u rangu njegovih ranijih uradaka, zbog čega se po njegovom mišljenju, radi o dosta neuspješnom filmskom ostvarenju.

Dio obrisanog teksta sa portala BHRT-a 

"Nestanak" kritike za sobom je povukao niz rasprava na društvenim mrežama, uglavnom na Twitteru. Na svom Facebook profilu, tim povodom, oglasio se i profesor sa Filozofskog fakulteta u Sarajevu, Vahidin Preljević.

- SLUČAJ BABA. Kultura u kojoj se zabranjuje estetska - u ovom slučaju filmska - kritika osuđena je na propast, barem u ovom obliku. Utemeljena kritika, a o takvoj je ovdje riječ, motor je progresa, to bismo trebali znati još od prosvjetiteljstva. I njena ključna sfera je upravo estetska, u kojoj ne mogu postojati konačni sudovi. Zato je ona uvijek bila predvorje i eksperimentalno polje svakog društva koje stremi slobodi.

Ova afera s kritikom novog Žaličinog filma, međutim, pokazuje dvije stvari: da kritika, ona istinska, stručna i slobodna, u potencijalu i dalje postoji. To je dobra vijest. Drugo je to što je ovim skandalom potpuno ogoljen mehanizam samodopadne kulturne elite, ogrezle u nedostatku talenta, lijenosti, sujetama bez pokrića i manipulaciji moći. Nevjerovatna je (mada, kad se bolje pogleda, sasvim logična) bizarnost da se navodno liberalna filmsko-kulturnjačka elita pokazuje kao znatno manje tolerantna nego čak i politička, čija je kultura kritike već katastrofalna, te da iz tog miljea nema sad nikakvih peticija niti makar jednog glasa protesta protiv totalitarne žudnje da se ušutka jedan mladi i nadareni kritičar- napisao je profesor Preljević.

Profesor Preljević je među rijetkima koji se javno oglasio u vezi sa brisanjem kritike Žalicinog filma sa web stranice BHRT-a. Sarajevski, ali i umjetnici širom BiH šute, kao i akademska i medijska zajednica.