open-navfaktor-logo
search
Gosti favoriti
Bh. nade pred duel s Belgijom: Dostojanstveno se oprostiti od kvalifikacija
Mlada (U21) fudbalska reprezentacije Bosne i Hercegovine već nekoliko dana se u Trening centru FSBiH u Zenici priprema za utakmicu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Belgije
13.11.2020. u 12:07
get url
text

Talentovani 20-godišnji Ševkija Resić ističe da bh. nade mogu do pozitivnog rezultata u posljednjem meču aktuelnog kvalifikacionog ciklusa.

- Iako smo se suočili sa problemima zbog virusa COVID-19 i nedostaje nam nekoliko igrača, pripremamo se veoma dobro. Svi smo maksimalno posvećeni, radimo kvalitetno u odličnoj atmosferi i dat ćemo sve od sebe da ostvarimo dobar rezultat. Belgija je favorit, ali i mi smo pokazali da sa svima možemo da odigramo dobro i kvalitetno - istakao je Resić za internet stranicu Fudbalskog saveza BiH.

Vladimir Bradonjić, krilni napadač bijeljinskog Radnika, također, je svjestan snage belgijske selekcije.

- Očekuje nas utakmica protiv Belgije koja ima odličnu ekipu. Međutim, kao i svaki put do sada idemo na pobjedu. Nadam se da ćemo se oprostiti od kvalifikacija sa pozitivnim rezultatom. Protiv Njemačke smo prošlog mjeseca odigrali veoma kvalitetno, ali nismo uspjeli da ostvarimo željeni rezultat. Nadam se da ćemo ovaj put imati više sreće i da ćemo kvalitetnom igrom doći do bodova - optimista je Bradonjić.

Utakmica grupe 9 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2021. godine između BiH i Belgije igrat će se 17. novembra na Olimpijskom stadionu Asim Ferhatović Hase u Sarajevu s početkom u 18.15 sati.

Poredak grupe 9: Njemačka 15 bodova, Belgija 13, BiH 8, Moldavija 7, Vels 6 (utakmica manje).

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.