Pripadnici JGP Zvornik zaustavili su čamac u kojemu se nalazilo 26 osoba (nezakonitih migranata) od kojih su 20 državljani Indije, tri Pakistana, te po jedan državljanin Gane, Zambije i Tunisa, saopćeno je iz Granične policije BiH.

Pod nadzorom dežurnog tužioca Tužilaštva BiH provode se mjere i radnje na dokumentiranju kaznenog djela "krijumčarenje ljudi".

Direktor GP BiH Zoran Galić pohvalio je rad pripadnika Jedinice granične policije Zvornik i istaknuo da ostvaruju sve bolje rezultate rada.

- Pripadnici JGP Zvornik kontinuirano rade na sprečavanju krijumčarenja migranata, kao i svih oblika prekograničnog kriminaliteta, te ovim putem im zahvaljujem na jako dobrim rezultatima koje ostvaruju posebno posljednjih godina, ulažući maksimalne napore u zaštiti državne granice. Istaknuo bih posebno policijske službenike koji su dobrovoljno angažirani u ovu jedinicu, na mjestima gdje je najveći migracijski pritisak, kako bi se učinkovitije štitila državna granica - istaknuo je Galić.

Jedna osoba, državljanin Afganistana, uhapšen je te će u zakonskom roku biti predan tužiocu Tužilaštva BiH uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.