open-navfaktor-logo
search
Srebrenica
Bego Begtić omiljeni Grujičićev Bošnjak: SDP-ovac u Italiji dizao tri prsta!
Begtić je također redovan i na obilježavanju neustavnog praznika 9. januara, i često je viđen u Grujičićevom društvu, čak i van radnog vremena
28.08.2019. u 16:54
get url
text

Bego Begtić, načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti Općine Srebrenica i predsjednik Povjereništva SDP BiH u Srebrenici nije dao podršku projektu četiri probosanske stranke (SDA, SBB, DF i S BiH) koje su dogovorile zajednički nastup na Lokalnim izborima 2020. godine.

Srebreničane ovaj Begtićev potez i nije posebno iznenadio, s obzirom da se radi o čovjeku koji je vjerni pratilac načelnika Mladena Grujičića, i kojem uopće ne smeta prisustvovati obilježavanjima događaja ili manifestacijama, koje bojkotuju Bošnjaci u Srebrenici.

Begtića, koji je nekada bio SDA kadar, ova stranka postavila je na načelničko mjesto u Općini još 2012. godine.

Dolaskom Grujičića za načelnika 2016. godine, Begtić se priklonio njegovoj politici, a ubrzo se iz SDA prebacio u SDP.  

Tako je u martu prošle godine, na obilježavanju Dana Općine Srebrenica, koje su svi Bošnjaci bojkotovali zbog dodjele Zlatne plakete tadašnjem predsjedniku RS Miloradu Dodik, Bego Begtić bio u prvim redovima. Čak je trebao uručiti jedno od priznanja u ime Općine, ali dobitnica nije došla na svečanost.

Begtić je također redovan i na obilježavanju neustavnog praznika 9. januara, i često je viđen u Grujičićevom društvu, čak i van radnog vremena. Na jednoj od fotografija, u čijem je posjedu Faktor, vidi se Begtić kako diže tri prsta. Fotografija je nastala na nekom sportskom događaju u Italiji.

Na drugoj, Begtić u društvu aktuelnog načelnika proslavlja neustavni 9. januar, ali i uživa na neformalnim druženjima.

Grujičić nikada nije dao saglasnost da se Begtić smijeni sa pozicije načelnika odjeljenja, iako su postojali zahtjevi za njegovu smjenu. Umjesto toga, Grujičić svog omiljenog Bošnjaka vodi na sve događaje na koje je pozvan ili gdje god da putuje.  Zauzvrat, Begtić sluša načelnika, i voda ga po bošnjačkim selima pokušavajući ubijediti povratnike kako je on najbolji načelnik kojeg je Srebrenica ikada imala. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.