open-navfaktor-logo
search
Nije produžio ugovor
Barcelona u brigama: Messi u ponoć postaje slobodan igrač
U jesen 2004. godine dječak Lionel Messi debitovao je za seniorski sastav Barcelone u gradskom derbiju protiv Espanyola.
30.06.2021. u 09:47
get url
text

Niko tada nije ni mogao zamisliti da će postati jedan od najboljih fudbalera svijeta svih vremena.

Messi, koji je na klupskom nivou osvojio sve što se može osvojiti, u međuvremenu je postao simbol Barcelone. Postao je sinonim za klub sa Nou Campa.

No, Messi koji s Argentinom učestvuje na Copa Americi, mogao bi već danas napustiti katalonski klub. Naime, njegov aktuelni ugovor traje do 30. juna, a uprkos svim pokušajima predsjednika Barcelone Joana Laporte da se ugovor produži, dogovora još nema, prenosi španska Marca.

Prošlog ljeta Messi je želio otići po svaku cijenu. Jedan od razloga njegovog nezadovoljstva bio je i odlazak Luisa Suareza. No ni bojkot početka priprema nije pomogao Argentincu, niti je neki od klubova bio spreman platiti 70 miliona eura.

Povratkom Joana Laporte na predsjedničku funkciju strasti su se smirile, no dogovora o novom ugovoru još nema, iako je prvi čovjek Barce u odličnim odnosima sa Messijem i njegovom porodicom.

Postoji nekoliko pitanja o kojima se još pregovara. Istina, nisu to nepremostive razlike, dogovor je blizu, ali sati sve brže odmiču. Laporta više ne želi čekati, želi što prije dobiti konačan odgovor od Messija jer sponzori čekaju.

Ostane li Messi u Barceloni, sponzori će biti itekako izdašni. No ne postignu li ubrzo dogovor, priljev sponzorskog novca uveliko bi se mogao smanjiti. A u nimalo ugodnoj finansijskoj situaciji, u kakvoj je Barcelona trenutno, svaki je euro važan.

Pitanje je šta će biti do kraja? Jedna strana mora popustiti... Hoće li Messi od ponoći biti slobodan igrač ili će se Barci obavezati na vjernost prije nego se kazaljke poklope?

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.