Kako nezvanično saznajemo, on je tokom saslušanja negirao krivicu.

Osumnjičeni je uhapšen prije dva dana, a osumnjičen je za obljubu 13-godišnje M. R. Djelo je počinjeno u periodu od 1. februara do 1. aprila ove godine. On je navodno također bivši štićenik ovog doma.

Načelnik Sektora kriminalističke policije PU Banja Luka Jovan Stojičić je kazao da je istragu vodilo Okružno javno tužilaštvo Banja Luka, a o svemu je upoznat i Centar za socijalni rad.

- Zajedno smo radili na prikupljanju informacija, saslušanju određenih osoba i pribavljanju medicinske dokumentacije. Sve smo uz izvještaj dostavili tužilaštvu - rekao je Stojičić i dodao da mu nije poznato da li je žrtva izmještena iz Doma.

Ovo je treći slučaj ove godine privođenja osumnjičenih zbog sumnji u seksualno zlostavljanje štićenica Doma "Rada Vranješević". Početkom godine otkrivena su dva slučaja, a osumnjičeni počinioci su bili zaposleni u ovoj ustanovi.

Stojičić je, odgovarajući na pitanje da li će se provjeravati eventualne sumnje u zloupotrebe djece smještene u Domu, odnosno nebriga ili zanemarivanje, kazao da provjere u tom pogledu preduzima Ministarstvo zdravlja RS-a. 

Također, u oktobru prošle godine Banjalučanin Dragan L. (46) osuđen je u banjalučkom Okružnom sudu na četiri godine i šest mjeseci zatvora zbog obljube 14-godišnje djevojčice, kao i zbog spolne zloupotrebe djeteta starijeg od 15 godina.

Žrtve su također bile štićenice Doma za nezbrinutu djecu “Rada Vranješević” u Banjoj Luci.