open-navfaktor-logo
search
Liga nacija
Bajević će mijenjati, ali neće eksperimentisati: Je li ovo 11 Zmajeva koji će na megdan Poljacima?
Reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras protiv Poljske igra duel drugog kola Lige nacija (20.45 sati), a to će biti generalna proba za meč baraža za EURO protiv Sjeverne Irske u oktobru.
07.09.2020. u 11:21
get url
text

Zmajevi su remijem u Italiji (1:1) otvorili drugo izdanje Lige nacija, a dobra i borbena igra, taktički gotovo perfektno odrađena utakmica, unijeli su dozu optimizma u svlačionicu, ali i među navijače, koji zbog epidemiloških mjera ne mogu zauzeti svoje mjesto na tribinama.

Jasno je da će Dušan Bajević u Zenici odmoriti neke fudbalere, ali većih promjena ne bi trebalo biti. Naročito u zadnjoj liniji, gdje treneri ne vole pretjerano eksperimentisati.

Tako bi Princ s Neretve u odnosu na utakmicu u petak u odbrani mogao napraviti jednu promjenu. Na golu bi trebao ostati Ibrahim Šehić, a odbrambeni bedem ispred našeg čuvara mreže mogli bi činiti Branimir Cipetić, Toni Šunjić, Siniša Saničanin i Eldar Ćivić. Defanzivac Ferencvaroša trebao bi zauzeti mjesto pokraj lijeve aut linije umjesto Kolašinca, koji je igrao u Italiji i koji se (po)žalio na povredu.

Muhamed Bešić bi u sredini mogao zamijeniti Amira Hadžiahmetovića, a s njim u paru kao defanzivni vezni vjerovatno će igrati Gojko Cimirot. Amer Gojak dobit će ulogu centralnog veznog igrača, Edin Višća zauzet će svoje mjesto na desnom krilu, a dilema je ko će igrati na lijevom boku - Armin Hodžić ili Haris Duljević. Mjesto u napadu, naravno, rezervisano je za Edina Džeku, kapitena Zmajeva.

Mogući sastav: Šehić, Cipetić, Šunjić, Saničanin, Ćivić (Kolašinac), Bešić, Cimirot, Gojak, Višća, Hodžić (Duljević), Džeko.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.