open-navfaktor-logo
search
Katastrofa
Autobus pao s mosta u blizini Venecije, poginulo više od 20 ljudi
Najmanje 21 osoba poginula je večeras nakon što je autobus izletio s nadvožnjaka u blizini Venecije, prenose italijanski mediji.
03.10.2023. u 22:28
get url
text

Autobus je nešto prije 20 sati izletio s ceste i pao blizu željezničke pruge u okrugu Mestre, koji je mostom povezan s Venecijom, izvijestile su italijanske novinske agencije i televizija.

Uzrok nesreće još nije jasan.

- To je apokaliptična scena. Ostao sam bez riječi - objavio je gradonačelnik Venecije Luigi Brugnaro na mreži X.

Sky Italia je izvijestio da je 18 tijela do sada izvučeno iz olupine nakon što se autobus zapalio, a mnogi su povrijeđeni. La Repubblica piše kako je najmanje 12 osoba povrijeđeno, a ima i nestalih. 

Italijanska premijerka Giorgia Meloni poručila je da su njene misli sa žrtvama.

- Izražavam najdublju sućut, ličnu i cijele vlade, zbog teške nesreće koja se dogodila u Mestreu - objavila je na društvenim mrežama.

Autobus je nakon nesreće planuo i na snimcima se vidi puno dima. Neki prolaznici su se pokušali približiti autobusu, ali nisu mogli prići zbog vatre i toplote. RAI piše kako je među trenutno potvrđenom 21 žrtvom u nesreći i dvoje djece. Žrtve još nisu identificirane, ali se čini da su strani turisti različitih nacionalnosti.

- Čini se da je to obični autobus, ali se koristio za prijevoz turista do kampa. Izgleda da je u njemu bilo mnogo stranaca, uključujući djecu. Našli smo neke ukrajinske dokumente. Izvlače posljednja tijela - izjavio je za RaiNews gradonačelnik Venecije Brugnaro. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.