open-navfaktor-logo
search
Sarajevo slaže kockice
Asmir Suljić na Koševu, dolazi trener iz Sjeverne Makedonije?
Fudbalski klub Sarajevo slaže kockice pred start priprema za proljetni dio sezone.
05.01.2022. u 10:40
get url
text

Ekipu će po svemu sudeći pojačati Asmir Suljić, koji je raskinuo ugovor sa mađarskom ekipom Diosgyori. Nekadašnji ofanzivac Bordo tima danas je na društvenim mrežama podijelio fotografiju ispred stadiona Koševo, uz stihove pjesme Kemala Montena "Sarajevo, ljubavi moja".

- Dječak koji raste zavolio te tad - napisao je Suljić uz fotografiju na Instagram storyju.

Istovremeno, mediji u Sjevjernoj Makedoniji najavili su da će ekipu Sarajeva preuzeti njihov bivši reprezentativac Aleksandar Vasoski.

- Trener ekipe Akademije Pandev, bivši makedonski reprezentativac Aleksandar Vasoski, trenutno je u pregovorima da preuzme klupu bosanskohercegovačkog fudbalskog giganta Sarajeva.

Sportmedia saznaje da Vasoski u narednih dan-dva odlazi u BiH na završne pregovore, te da ima ozbiljnu opciju da preuzme klub sa velikom historijom kako u bivšoj Jugoslaviji tako i u BiH - piše Sportmedia.

Isti izvor piše da se Vasoski za sada pokazao kao izuzetno kvalitetan strateg u svojoj trenerskoj karijeri, kako na čelu Vardara, tako i sada u Akademiji Pandev, klubu sa kojim je trenutno drugi u domaćem prvenstvu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.