open-navfaktor-logo
search
Mogući kandidat za PBiH
Arnaut iz vremena ljubavi sa SBB-om: SNSD se igra sa Denisom Bećirovićem...
SNSD-ovci se igraju sa Denisom Bećirovićem, Milorad Dodik će biti mala maca ako Fahrudin Radončić bude u Predsjedništvu. 
27.04.2022. u 15:05
get url
text

Prethodna rečenica dio je izjave državnog zastupnika Damira Arnauta iz vremena ljubavi sa SBB-om. Arnaut je sada član Naše stranke, političke partije koja je dio koalicije "Trojka" i koja će podržati zajedničkog kandidata za Predsjedništvo Bosne i Hercegovine. Tako su bar najavili. Potencijalni kandidat, kojeg bi i Naša stranka podržala, jest SDP-ovac Denis Bećirović.

Dakle, Damir Arnaut bi mogao biti u prilici da podrži kandidata čiji su autoritet i sposobnost takvi da se "SNSD igra sa njim". Šta će BiH dobiti ukoliko u Predsjedništvu bude čovjek kojim se SNSD može igrati kako hoće i šta će "Trojki" takav kandidat, bilo bi dobro da pojasni sam Arnaut. Osim ako vrijedi pravilo da se promjenom stranačkog dresa briše sve ranije izrečeno?

Ovu izjavu o Bećiroviću njegov današnji koalicioni partner Arnaut dao je u predizborno vrijeme 2018. godine. To je vrijeme kada je Bećirović već bio kandidat za Predsjedništvo BiH. 

Riječ je bila o državnoj granici i izjavi Milorada Dodika "da će biti onako kako Srbija kaže", pa je Arnaut iskoristio priliku i da pohvali tadašnjeg stranačkog šefa Fahrudina Radončića, ali i da kudi njegove oponente u utrci za Predsjedništvo BiH - Denisa Bećirovića i Šefika Džaferovića. 

- Isto tako znamo koliko je on (Dodik) u stanju da iziritira Šefika Džaferovića, da se osam mjeseci ne ponavljuju njegovi zastupnici ovdje, da se igraju s Denisom Bećirovićem. Milorad Dodik će biti mala maca ukoliko Fahrudin Radončić bude u Predsjedništvu BiH - uvjeravao je javnost tadašnja nada SBB-a Damir Arnaut, ali mu glasači nisu vjerovali, naprotiv. Radončić je tada treći put zaredom izgubio u utrci za Predsjedništvo BiH.

Mjesecima su tada SNSD-ovci opstruirali rad Parlamenta BiH i nisu dolazili na sjednice Zastupničkog doma, a izgovor su im bile lažne optužbe za ratne zločine protiv Džaferovića. Tužilaštvo BiH je, kao što je poznato, odbacilo sve navode u vezi s Džaferovićem i donijelo odluku da nikakve istrage neće biti. No u cijeloj toj predstavi za birače u RS-u koju je priređivao SNSD, samo je Damir Arnaut vidio "iziritiranog" Šefika Džaferovića!? Arnaut je vjerovatno i jedini koji je ikada u javnosti vidio iziritiranog Džaferovića. 

Kad su u pitanju bh. granice i interes BiH, tu je cijela javnost na djelu vidjela upravo Aranuta. Naime, tadašnji Radončićev ekspert Arnaut je u Slobodnoj Dalmaciji protivljenje BiH da se Pelješki most gradi prije definiranja morske granice između BiH i Hrvatske nazvao "tenzijama koje diže Bakir Izetbegović zbog izbora". Što se tiče Pelješkog mosta, Arnaut je imao naviku da se posvađa i sa samim sobom. O tome možete čitati ovdje i ovdje.

 

Budući da Arnaut tako lako mijenja mišljenja i političke stavove, vjerovatno mu neće biti teško da sada obrazlaže kako će SNSD i Dodik biti "mala maca" pred Bećirovićem koji je ne tako davno po Arnautovom viđenju bio igrač kojim se igra SNSD.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.