open-navfaktor-logo
search
Banja Luka
Apsurdi na suđenju za otmicu u Bijeljini: Braća kik-bokseri i na potjernici i na poznatoj adresi
Tužilaštvo je u sudnici danas prikazalo snimke s nadzornih kamera jedne knjižare u Bijeljini, gdje je sačinjen sporni ugovor o dugovanju, ali se Cerovac na njima ne vidi. Uočava se drugi mladić, a tužiteljica Bijelić je izjavila da su u tužilaštvu "ranije mislili da je to zapravo Cerovac"
28.05.2019. u 16:15
get url
text

Optuženi za otmicu Nenada Jakovljevića (45) iz Bijeljine, braća Miljan i Ljuban Vidović, a za kojima je raspisana međunarodna potjernica, nalaze se na poznatoj adresi u Novom Sadu.

Ovaj apsurdni podatak danas je na suđenju Draganu Cerovcu, optuženom da je zajedno s Vidovićima učestvovao u otmici, iznio njegov advokat Predrag Ješurić.

Advokat je predložio da se bjegunci saslušaju kao svjedoci odbrane putem video linka.

- S obzirom na to da su nedostupni pravosuđu, predlažem da se saslušaju putem video linka. Oni se nalaze na adresi Maksima Gorkog broj 5 u Novom Sadu - izjavio je Ješurić.

Predsjedavajuća sudskog vijeća banjalučkog Okružnog suda Snježana Kudrić je taj prijedlog odbila uz obrazloženje da se radi o saizvršiocima.

Tužiteljica Svjetlanka Bijelić je objasnila da je od Srbije traženo izručenje Vidovića, inače reprezentativaca Srbije u kik-bosku, a koji imaju dvojno državljanstvo BiH i Srbije.

- Nadam se da će tome biti udovoljeno na osnovu Ugovora o izručenju između dvije zemlje – kazala je Bijelić.

Prema optužnici Tužilaštva RS, Cerovac se tereti da je zajedno sa braćom kik-bokserima, oteo Jakovljevića u maju prošle godine. Silom, prijetnjom i fizičkim maltretiranjem, prisilili su ga da sačini ugovor kojim priznaje da duguje 16.000 KM Fikreti Mušanović. Cerovac je po optužnici imao ulogu vozača.

Međutim, navedeni apsurd sa današnjeg ročišta nije jedini koji je obilježio ovaj slučaj.

Tužilaštvo je u sudnici danas prikazalo snimke s nadzornih kamera jedne knjižare u Bijeljini, gdje je sačinjen sporni ugovor o dugovanju, ali se Cerovac na njima ne vidi.

Uočava se drugi mladić, a tužiteljica Bijelić je izjavila da su u tužilaštvu "ranije mislili da je to zapravo Cerovac".

Također, na prošlom ročištu je bilo karakteristično da je oštećeni Nenad Jakovljević tokom svjedočenja sve vrijeme branio Cerovca, nije traži njegovo krivično gonjenje, te tvrdio da ovaj nije ništa znao o otmici, da mu je čak u jednom momentu pomagao i nagovarao druge otmičare da ga puste.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.