- Ambasada Pakistana smatra njegovu izjavu neprikosnovenom i neopravdanom. Njegova primjedba da se ambasador Pakistana (Khalid Rao) proglasi osobom "non grata" također duboko zabrinjava. Ambasada Pakistana dobro poznaje problem ilegalnih migranata iz Pakistana. Ostajemo u kontaktu s našim vlastima u Pakistanu, kao i sa zabrinutim bosanskim vlastima. Zapravo, Ambasada je uvijek odgovarala Službi za strance BiH u vezi sa provjerom pakistanskih državljana i nudila je usluge izdavanja putnih dokumenata za hitne slučajeve od potrebe do potrebe. Kao rezultat toga, 73 pakistanska migranta, koji su bili voljni vraćeni su u svoje domove od maja 2019. do marta 2020. godine - naveli su iz ambasade.

Pakistanski ambasador je, dalje navode, 30. januara 2020. pozvao Radončića u svoj ured gdje se razgovaralo o pitanju ilegalnih migranata te je dogovoreno razmjenjivanje informacija i proširenje saradnje. Međutim, o deportaciji migranata nikada se nije razgovaralo tokom sastanka.

VEZANI TEKST - Džaferović primio Raoa: Pakistan je prijateljska zemlja, nedopustive su prijetnje akreditovanim ambasadorima

- Imajući u vidu neosnovane i lažne izjave ili primjedbe gospodina Radončića, ambasador je danas pozvao gospodina Šefika Džaferovića, predsjedavajućeg Predsjedništva BiH i Biseru Turković, ministricu vanjskih poslova BiH i izrazio zabrinutost. Oba dužnosnika uvjerila su ambasadora da će se pozabaviti ovom situacijom i da nikome neće biti dozvoljeno da stvori klin između snažnih prijateljskih odnosa izgrađenih tokom godina između Pakistana i Bosne i Hercegovine - poručuju iz Ambasade.

Pakistan, dalje se navodi, pridaje veliku važnost odnosu sa Bosnom i Hercegovinom.

- Stoga smo zabrinuti zbog nepravedne izjave gospodina Radončića. Nadamo se da će vlasti BiH izdati pojašnjenja njegove neopravdane izjave- poručuju iz ambasade Pakistana.

Džaferović je danas tokom sastanka sa pakistanskim ambasadorom izjavio da su nedopustive prijetnje diplomatama u našoj zemlji.