Alisa Mutap bivša je djevojka Dženana Memića koja je s njim bila kada su mu nanesene povrede opasne po život usljed čega je nekoliko dana kasnije preminuo.

Dženan Memić je 08. februara 2016. godine zadobio povrede opasne po život u Velikoj aleji na Ilidži, a 15. februara je preminuo na KCUS-u. Alisa Mutap je ključni svjedok, ali je sve vrijeme tvrdila da ima amneziju.

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo postupali su jučer po naredbi Suda Bosne i Hercegovine i pod nadzorom postupajućeg tužioca Tužilaštva BiH vršili su pretrese na dvije lokacije na području Kantona Sarajevo, jedna na području Općine Ilidža, druga na području Općine Stari Grad Sarajevo, s ciljem prikupljanja dokaza, rasvjetljavanja i dokumentovanja krivičnih djela koja su predmet istrage Tužilaštva Bosne i Hercegovine u okviru slučaja "Dženan Memić".

Jučer je uhapšen i Muamer Ožegović, uposlenik hotela na Ilidži, koji je bio na smjeni u noći kada je stradao Memić, a riječ je o objektu iz kojeg su nestali snimci sa videonadzora iz te noći. Također, uhapšeni su i pripadnici Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH Nebojša Veljović i Nedžad Hrvat.

Ranije su uhapšeni Alisin otac Zijo Mutap, Hasan Dupovac, nekadašnji šef Jedinice za saobraćajne istrage MUP-a KS, i policajac Josip Barić.