open-navfaktor-logo
search
Pozdrav iz Londona...
Alija Budnjo sa Turističkom zajednicom promovira Sarajevo, ipak sarađuje i sa NiP-om?
Čini se da su kadrovi Naroda i pravde prekršili tu odluku Skupštine KS i odlučili da budu "saučesnici", ili Konaković nije bio u potpunosti iskren kada je govorio o dugovanjima hotela u vlasništvu Alije Budnje
05.11.2019. u 15:07
get url
text
Gosti iz Sarajeva u Londonu
Gosti iz Sarajeva u Londonu

Skupština Kantona Sarajevo (KS) je u julu ove godine usvojila inicijativu, koju je pokrenuo predsjedavajući Elmedin Konaković (Narod i pravda), da institucije KS prekinu saradnju sa svim ugostiteljskim objektima, hotelima i drugim pravnim subjektima koji imaju dugovanja za komunalne usluge ili ne dozvoljavaju kontrolu potrošnje.

- Nedopustivo je da se troši budžetski novac kod onih koji kradu novac. Riječ je o desetinama miliona konvertibilnih maraka koje zakrpimo budžetskim novcem – kazao je Konaković, naglasivši da bi saradnja sa takvim pravnim subjektima bila "saučesništvo".

Inicijativa je usvojena nakon što se Konaković obrušio na Aliju Budnju, vlasnika hotelskog kompleksa na Ilidži, tvrdeći da ne plaća adekvatne iznose za potrošnju vode i odvoz smeća.

Međutim, čini se da su kadrovi Naroda i pravde prekršili tu odluku Skupštine KS i odlučili da budu "saučesnici", ili Konaković nije bio u potpunosti iskren kada je govorio o dugovanjima hotela u vlasništvu Alije Budnje.

U organizaciji Turističke zajednice KS, kojom rukovodi Nermin Muzur, Konakovićev "turistički ekspert" bez dana radnog iskustva u turizmu mimo te institucije, na jednom od najprestižnijih svjetskih turističkih sajmova u Londonu, ako je suditi po objavljenim fotografijama, turističku ponudu Sarajeva promovirao je i Alija Budnjo. Isti onaj Alija Budnjo za kojeg je Konaković tvrdio da ne plaća račune za vodu i odvoz smeća i da sa njim neće biti saradnje. Da li je otputovao sa u organizaciji Turističke zajednice ili o vlastitom trošku, trenutno nije poznato, ali da sa TZ itekako sarađuje, može se zaključiti i iz ovog londonskog druženja. 

Usput rečeno, fotografije sa sajma turizma u Londonu na Twitteru je objavio ambasador naše zemlje u Velikoj Britaniji Vanja Filipović. A Turistička zajednica KS će, za nadati se, saopćiti više detalja. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.