- Otišao je veliki broj igrača koji su nam bili jako bitni, ali ovi koji su došli su kvalitetni i nadam se ćemo osigurati kvalifikacije za evropska takmičenja na kraju sezone, a ukoliko se ukaže prilika za nešto više, kroz prvenstvo ili Kup, nadam se da ćemo moći doći do nekog trofeja - kazao je u razgovoru za Fenu krilni napadač Širokog Brijega Alen Jurilj.

Ovaj krilni napadač u prvom dijelu sezone u dresu Širokog Brijega nastupio je sedamnaest puta te je postigao pet pogodaka i upisao jednu asistenciju.

Prema njegovim riječima, potpuno je fokusiran na nastavak sezone te s nestrpljenjem očekuje prvi prvenstvenu utakmicu 28. februara kada Široki gostuje kod Mladosti.

- Spreman sam, nisam imao nikakvih problema niti povreda za vrijeme priprema. Nekoliko igrača nam se povrijedilo, ali ubrzo bi se trebali vratiti. Ekipa je dosta nova, možda će nam trebati malo vremena da se upoznamo i uigramo i da se novi igrači prilagode, iako je to na pripremnim utakmicama već izgledalo dosta dobro - kazao je 24-godišnji Jurilj.

Široki je ove sedmice saznao i protivnika u četvrtfinalu Kupa BiH. To će biti banjalučki Borac, a u ovoj fazi takmičenja igra se samo jedna utakmica. Domaćin utakmice, koja se igra 10. marta, bit će Široki Brijeg.

- Borac je dobra i iskusna ekipa i sigurno je da će nama domaći teren biti prednost. Vjerujemo u sebe i svoje kvalitete i nadamo se prolasku - dodao je Jurilj.

Napadač Širokog Brijeg prokomentarisao je mogućnost povratka gledalaca na bh. stadione, kazavši kako se tome iskreno nada.

- Nadam se kako će ubrzo tribine biti ispunjene te da će utakmice opet dobiti onu draž kao što je to bilo u vremenu prije pandemije. Sigurno da su nama navijači dodatna snaga kada igramo kuci. Nedostaje nam pjesma Škripara sa sjevera koji nas neprestano bodre cijelu utakmicu - kazao je Alen Jurilj.