Ako iz Dobrinje krenete trolejbusom u grad, platit ćete dvije karte

objavljeno: 23.01.2018. u 17:49

Od 20. januara do 10. februara zbog izgradnje Južne longitudinale od pekare AS, gdje se gradi kružni tok, do stadiona Grbavice zabranjen je saobraćaj, a ne saobraćaju ni trolejbusi.

U skladu sa Rješenjem Ministarstva saobraćaja KS, obustavljen je trolejbuski saobraćaj na postojećim linijama, a što će dovesti i do izmjene u odvijanju javnog gradskog prijevoza.

- Trolejbuski saobraćaj radi na relaciji Trg Austrije - Jezero i Dobrinja - Depo trolejbusa koji se nalazi iznad zgrade Općine Novi Grad. Većim brojem vozila u saobraćaju bit će pojačana tramvajska linija broj 3 Baščaršija - Ilidža, te autobuske linije broj 31 Nedžarići - Dobrinja i broj 39 Nedžarići - Dobrinja IV - saznali smo u Službi za odnose sa javnošću GRAS-a.

Stanovnici Dobrinje koji koriste trolejbus do Depoa morat će platiti dvije karte ukoliko namjeravaju nastaviti vožnju tramvajem prema Ilidži ili centralnom dijelu grada.

- Pošto se radi o dva različita prijevozna sredstva, moraju se platiti i dvije karte. Mjesečni kuponi važe za sva prijevozna sredstva - pojasnili su iz GRAS-a.