Srijeda, 07.12.2022.

Akcija SIPA-e u Trebinju: Pronađena veća količina droge, troje uhapšenih

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su u međunarodnoj operativnoj akciji izvršili pretrese više stambenih objekata na tri lokacije na području Trebinja, kojom prilikom su otkrili i privremeno oduzeli oko 200 kilograma opojne droge marihuana, kao i određenu količinu vatrenog oružja i eksploziva.

Uhapšene su tri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelom neovlašten promet opojnim drogama, saopćeno je iz te policijske agencije.

- Navedene aktivnosti se provode u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Crne Gore, Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srpske i Upravom za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine, a po usmenom nalogu Suda Bosne i Hercegovine i pod nadzorom Tužilaštva Bosne i Hercegovine - navode iz SIPA-e.

Uhapšeni će biti sprovedeni u prostorije SIPA-e, gdje će se nad njima izvršiti kriminalistička obrada, nakon čega će uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i počiniocu biti predata na dalju nadležnost Tužilaštvu Bosne i Hercegovine.

Faktor pratite putem aplikacija za Android i iOS.
Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh