Četvrtak, 09.04.2020.
h

Akcija FUP-a u Travniku i Zenici: Uhapšen švercer oružja, za saučesnicima se traga

Pripadnici Federalne uprave policije pod nadzorom Tužilaštva Bosne i Hercegovine, jučer su uhapsili A. A. (31) iz Travnika koji se dovodi u vezu sa krivičnim djelom organizovani kriminal u vezi sa neovlaštenim prometom oružja i vojne opreme, te proizvodima dvojne namjene.

Asistenciju prilikom ovih aktivnosti pripadnicima FUP-a pružile su kolege iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog Kantona, saopćeno je iz FUP-a.

Uhapšeni se sumnjiči da je u prethodnom periodu organizovao posredstvom drugih osoba iz Bosne i Hercegovine i Slovenije prebacivanje veće količine oružja i vojne opreme iz Bosne i Hercegovine u Republiku Sloveniju.

Osumnjičeni je kriminalistički obrađen u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te će biti u zakonskom roku, uz izvještaj o počinjenom krvičnom djelu, predat na dalju nadležnost Tužilaštvu Bosne i Hercegovine.

U sklopu ovih aktivnosti, a na osnovu naredbi Suda Bosne i Hercegovine i uz podršku pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog Kantona danas su na dvije lokacije na području općine Zenica, izvršeni su pretresi objekata koje koriste osobe za kojima se još traga, s obzirom da se dovode u vezu sa predmetnim krivičnim djelima. 

- Federalna uprava policije nastavlja saradnju sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Slovenije, te aktivnosti na identifikaciji lica i dokumentovanju krivičnih djela -saopćili su iz ove policijske agencije.

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Najnovije Najčitanije Na vrh