Advent u Mostaru: Veliki broj zabavnih dešavanja za djecu i odrasle

objavljeno: 03.12.2017. u 11:16

Ovogodišnje izdanje manifestacije Advent u Mostaru otvorit će u nedjelju svoja vrata na prostoru kampusa Sveučilišta u Mostaru i šetalištu Nikole Šubića Zrinskog i trajat će do 1. januara.

U 17.20 sati se pali prva adventska svijeća na Rondou, odakle će u 17.30 krenuti defile u kojem će sudjelovati "Mostarske mažoretkinje","Puhački orkestar", a za njima u kočiji s konjima ići će sveti Nikola.

Službeno otvaranje vrata Adventa planirano je u 18.30 sati uz koncert vokalno instrumentalne grupe "Otkrivenje". Nakon njih u 19.30 za zabavu je zadužena popularna mostarska "Sinergija".

Mostarci će i ove godine imati priliku uživati u bogatom programu u predbožićno vrijeme. Svaki dan od 10 sati ujutro, kada se otvaraju vrata Adventa u Mostaru, pa sve do 23 sata bit će aktivno i zabavno na binama i ulicama Adventa.

Anamarija Jelonjić iz udruženja "Advent" kazala je kako je glavni cilj i ove godine podariti blagdanski ugođaj građanima Mostara, a tokom trajanja manifestacija bit će organiziran i niz humanitarnih akcija.

U 29 dana trajanja Adventa, predstavit će se brojni izlagači, a novost ove godine bit će posebno disko klizanje i maskote iz crtanih filmova koje će razveseliti mališane.

- Najmlađi posjetitelji svaki dan imat će priliku uživati u predstavama za djecu. Mališani će moći uživati i u nastupima dječjih bendova, plesnih grupa, kreativnim radionicama, čitaonicama, pričaonicama, likovnim radionicama, radionicama tehničke kulture i projekcijama blagdanskih crtanih filmova - rekla je Jelonjić.

Također, svake večeri oko 18 sati dijelit će se humanitarni obroci, a u toj akciji pomagat će mladi s posebnim potrebama, čime će dobiti priliku steći svoje prvo radno iskustvo.

- Ove godine širimo se na lokaciju šetališta Nikola Šubića Zrinskog u saradnji s Gradom Mostarom, gdje organiziramo festival za doček Nove godine. Zabava će trajati dva dana, 30. i 31. decembra, a nastupat će Mostar "Rock School", "Blues Band", "Zoster", "Mostar Sevdah Euron" i "Sinergija" - kazala je Jelonjić.

Udruženje "Advent" ove je godine sklopilo saradnju s Narodnom bibliotekom HNK-a, Centrom za tehničku kulturu, Dječjim vrtićima Mostar te Likovnom školom Gabrijela Jurkića, čiji će programi obogatiti manifestaciju.

Organizatori su istakli kako su ove godine osmislili i zabavni program za odrasle, u kojem će se svaki ponedjeljak predstavljati članovi i bendovi koji su prošli kroz Mostar Rock školu.

Na Adventu će nastupiti brojni umjetnici, kreativci i muzičari, koji će zajedno s Adventom u Mostaru vratiti duh zajedništva i međuljudske topline u Mostar.

Advent u Mostaru posjetit će sv. Nikola, Djed Božićnjak, vilenjaci, a u saradnji s biciklistima iz Mostara, organizirat će se i tradicionalna biciklijada Djedova Božićnjaka/Mrazeva.