open-navfaktor-logo
search
Citirao i Bošu Tanjevića
Adis Bećiragić se našalio na presici: Ako imaš kakvog dobrog dilera da nas malo pogura
Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je od Francuske sa 68:81 u utrakmici četvrtog kola Grupe B Evropskog prvenstva.
06.09.2022. u 17:07
get url
text

Pred novinare su na konferenciji za medije izašli selektor Adis Bećiragić i naš reprezentativac John Roberson.

Selektor je ponovio ono što je rekao odmah nakon meča, da je nedostajalo energije, da smo bili umorni, a potom je najavio meč sa Litvanijom.

- Nema kalkulacija. Svaki meč dajemo maksimum i želimo da pobijedimo. Vidjet ćemo sutra šta će biti, ali znamo da je Litvanija itekako nezgodan i dobar tim - kazao je Bećiragić.

Potom se malo našalio.

- Palo mi je na pamet, ako imaš kakvog dobrog dilera da nas malo pogura, jer ovo je četvrti meč u pet dana. Šalim se naravno - istakao je Bećiragić (pogledajte OVDJE na 5:20 minuta), dodavši:

- Potrošnja je ogromna jer igramo svaki meč na 100 posto da bismo imali šansu da ih dobijemo. I sutra će biti nedostatak energije i to je jasno, ali ima druga stvar.

Svaki čovjek ima mentalnu snagu da svoj umor ostavi za prekosutra. To su riječi Bogdana Tanjevića. Odmor da odložimo za dan poslije. Bit će najvažnije koliko ćemo biti spremni fizički jer igramo protiv najbrže ekipe u grupi, ali potrudit ćemo se da budemo najbolji što možemo - istakao je Bećiragić.

VEZANI TEKST - Zmajevi izgubili od Francuske, odluka pada protiv Litvanaca

Roberson je prvo govorio o Francuzima.

- Teška utakmica, bili smo u egalu do kraja, ali smo izgubili 19 lopti, a neke od njih su zaista bile nepotrebne. Moramo to ispraviti i biti spremni za sutra - kazao je Roberson i najavio sutrašnji meč sa Litvancima:

- Bi tće to teška utakmica. Litvanija je talentovana reprezentacija, ali bit ćemo spremni, gledat ćemo snimak utakmice i nadam se ispraviti greške, te pobijediti. Pripremljeni smo dobro za utakmice i znamo da se moramo fokusirati na naredni meč. Znali smo to i nakon Slovenije, znamo i sada - dodao je Roberson.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.