open-navfaktor-logo
search
Ukinuta presuda
Adamović o Mihajloviću: Bilo je žalosno čuti da se nekom život uništava na ovakav način
Vlado Adamović, advokat tužioca Bože Mihalovića, kojem je Apelaciono vijeće Suda BiH ukinulo presudu kojom je osuđen na pet godina zatvora za nesavjestan rad u službi, kazao je "da smo došli pravomoćno da to nije tako".
16.12.2020. u 15:29
get url
text

VEZANI TEKST - Ukinuta presuda Boži Mihajloviću: "Ovo je bilo očekivano, ljut sam i ogorčen"

Prema njegovim riječima, Apelaciono vijeće je trebalo donijeti konačnu odluku.

- Da bi spasili obraz, prebacili su to na Općinski sud. Odbrana u ovom predmetu nije izvela ni jedan jedini dokaz i to je prvi put da se tako nešto desilo. Od samog početka smo tvrdili da nema djela i odgovornosti, te isticali da optužnica pravno ne valja, a ne činjenično. Bilo je žalosno čuti da je Božo dobio pet godina zatvora i da se nekom život uništava na ovakav način - istakao Adamović.

Sud BiH je u junu ove godine donio prvostepenu presudu kojom je Mihajlović osuđen na pet godina zatvora za nesavjestan rad u službi, te je bio dužan nadoknaditi štetu koja je nastala po BiH u iznosu od 225.000 KM kao i troškove sudskog postupka.

Prema optužnici, Mihajlović je nesavjesno postupio u vršenju službene dužnosti tužioca i to propuštanjem nadzora nad radom svoje daktilografkinje, koja je od polovine novembra 2006. radila u Tužilaštvu BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.