open-navfaktor-logo
search
Gradonačelnik obećava
Abdulah Skaka: Sarajevo će imati bolji novogodišnji doček od New Yorka
Sve je izvjesnije da u Sarajevu zbog koronavirusa neće biti tradicionalnog javnog novogodišnjeg dočeka.
26.09.2020. u 19:13
get url
text

Kako ističe gradonačelnik Abdulah Skaka, u prvom redu je uvijek zdravlje sugrađana, a sve je izvjesnije da će novogodišnja proslava biti online.

- Još ništa definitivno nismo dogovorili. Više detalja bi trebalo biti poznato sredinom oktobra. Mislim da nećemo otkazati. Moramo nešto napraviti, barem simbolično. Nažalost, neće biti onako kako smo posljednje četiri godine navikli i sugrađane i naš region - kaže za Faktor Abdulah Skaka.

Tradicionalni doček Nove godine otkazuju mnoge svjetske metropole. Tako je otkazana i novogodišnja proslava u New Yorku na Times Squareu, koja privlači veliku pažnju svjetske javnosti, a neće biti upriličena prvi put nakon 114 godina.

- Pripremamo nešto novo. Vidjet ćemo kako će sve izgledati. Imamo novu ideju, stil i kreaciju koju pokušavamo da realiziramo. Potruditi ćemo se da uradimo nešto, neki oblik će biti, znači bolje od New Yorka, oni su otkazali. Vjerovatno nisu razmišljali o načinu na koji ćemo mi to realizovati. Siguran sam u ovom trenutku da ćemo biti kreativniji. Još ne bih o detaljima – govori Skaka.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.