open-navfaktor-logo
search
Fotobird
Kenan iz Bosanske Gradiške napravio aplikaciju za prepoznavanje ptica putem vještačke inteligencije
Predstavljena je Fotobird, inovativna aplikacija koja koristi moć vještačke inteligencije kako bi olakšala prepoznavanje ptica diljem svijeta. Autor ove mobilne aplikacije je Kenan Mahmutagić iz Bosanske Gradiške.  
24.07.2023. u 20:55
get url
text

Svaki ljubitelj prirode i ptica zna koliko je uzbudljivo susresti nepoznatu vrstu i pokušati je identificirati. Fotobird aplikacija sada omogućava korisnicima da jednostavno fotografišu ptice i saznaju koja vrsta je u pitanju.

Kako aplikacija radi?

Fotobird koristi duboko učenje i analizu slika pomoću naprednih algoritama kako bi prepoznala ptice na temelju fotografija koje korisnici snime. Kombinirajući bogatu bazu podataka o pticama s naprednim modelima mašinskog učenja, aplikacija pruža izuzetno precizne rezultate prepoznavanja.

Funkcije Fotobird aplikacije:

1. Otkrijte ptice: Otkrijte različite vrste ptica i njihove porodice

2. Scan birds: Fotografišite pticu i saznajte o kakvoj se ptici radi

3. Moje ptice: Dodajte ptice svojoj kolekciji i čuvajte informacije o njima na jednom mjestu

4. Istražite ptice: Istražite vrste i porodice ptica na jednom mjestu

Reakcije korisnika

Prvi korisnici već su oduševljeni mogućnostima koje nudi Fotobird aplikacija. Mnogi su istaknuli kako su prepoznali ptice koje su pokušavali identificirati te kako su uživali u dijeljenju svojih otkrića s drugim članovima zajednice.

- Fotobird je bez sumnje nezaobilazna aplikacija za sve zaljubljenike u prirodu, ptice i tehnologiju. Njena sposobnost prepoznavanja ptica putem vještačke inteligencije donosi novi nivo uzbuđenja i edukacije u istraživanje svijeta ptica. Fotobird će vam pružiti vrijedan alat i pomoćnika u vašim avanturama u prirodi - naveo je Kenan.

Aplikacija je dostupna za preuzimanje na Google Play Store-u, pa zaronite u čarobni svijet ptica i otkrijte ljepotu prirode uz Fotobird aplikaciju!

Preuzmi FotoBird aplikaciju putem Google Play trgovine.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.