open-navfaktor-logo
search
Optužena i majka
Tužilaštvo u Beogradu podiglo optužnicu i traži 12 godina zatvora za oca dječaka koji je počinio masakr
Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Vladimira Kecmanovića, oca dječaka, koji je 3. maja u beogradskoj Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" ubio devet vršnjaka i čuvara.
10.10.2023. u 12:40
get url
text

VEZANI TEKST - Dječak iz Beograda mjesec unaprijed planirao masakr u školi, imao je spisak djece za likvidaciju i nacrte škole

Glavni javni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Nenad Stefanović saopćio je da je Vladimir Kecmanović optužen da je počinio teško djelo protiv opće sigurnosti, kao i da je sina od 13 godina tokom godinu dana obučavao da rukuje oružjem, prenosi RTS.

Također, optužen je i da nije na zakonski način čuvao oružje i municiju. Tužilaštvo traži 12 godina zatvora za Vladimira Kecmanovića, a za majku djeteta, čiji je DNK pronađen na municiji, dvije i po godine zatvora.

- Postoji opravdana sumnja da je je u periodu od godinu prije tragedije Vladimir Kecmanović obučavao svog sina od 13 godina da rukuje vazdužnim i vatrenim oružjem, kao i pripadajućom municijom - kazao je Stefanović.

Optuženi su i vlasnik streljane i radnik streljane zbog, kako je Stefanović naveo, lažnog svjedočenja. Za njih Tužilaštvo traži tri godine zatvora.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.