open-navfaktor-logo
search
Izašao iz zatvora
Stravičan zločin u Srbiji: Pomahnitali Zdravko zaklao suprugu, ubio dvije kćerke, pa se objesio
Užasan zločin desio se u Somboru. Zdravko Goranović (59) prvo je zaklao suprugu Miru, zatim je ubio kćerke Anastasiju (19) i Anabelu (15), onda je zapalio porodičnu kuću i dok je buktala vatra sebi oduzeo život tako što se objesio o gredu.
30.12.2021. u 11:17
get url
text

Krvavi pir dogodio se samo nekoliko dana nakon što je Zdravko Goranović izašao iz zatvora, gdje je bio, kako se moglo čuti od stanovnika Sombora, zbog nasilja u porodici.

Anastasija je nedavno završila srednju školu i bavila se šminkanjem dok je mlađa Anabela tek bila krenula u prvu godinu srednje. U Somboru je Anastasija bila poznata kao talentovana za slikarstvo, a dugo se bavila i sportskim aerobikom.

U prvi mah strahovalo se da je ubio i sina, ali kasnije se ispostavilo da je upravo sin bio osoba koja je požar prijavila nadležnim službama.

Zdravkov kriminalni dosje je prema saznanjima beogradskih medija podebeo. Prije 11 godina dospio je u žižu javnosti jer je u dvorištu kuće zamjenika osnovnog javnog tužioca u Somboru Vladimira Šakića pronađena kartonska kutija u kojoj je bila kopija ručne bombe. Pored nje je bila prijeteća poruka.

- Optužio si nevinog čoveka. Imaš još vremena da ispravno postupiš. U protivnom, prvo materijalna šteta, a onda idemo dalje. Čuvaj prvo sina, pa ženu, a i sebe. Sljedeći put u paketu može biti nešto eksplozivno. Razmisli ozbiljno o svemu - stajalo je u poruci koju je otkrio Šakićev sin koji je u tom trenutku imao 13 godina.

Tada je ustanovljeno da je Šakićev sin, prije nego što je našao paket, dobio telefonski poziv na kućni broj i da mu je rečeno da izađe u dvorište i pogleda šta je spakovano u crvenu kartonsku kutiju od cipela.

Sudija Šakić je prije tog događaja podigao optužni prijedlog protiv Goranovića zbog krivičnog djela neovlašteno držanje eksplozivnih materija.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.