open-navfaktor-logo
search
Opsadno u Beogradu
Šarić uhapšen, osumnjičen za organizovanje ubistava u Srbiji i Crnoj Gori
U Beogradu je danas priveden Darko Šarić po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal (TOK), u prostorije Službe za borbu protiv organiziranog kriminala (SBPOK) na saslušanje.
14.04.2022. u 12:56
get url
text

VEZANI TEKST - Ukinut pritvor Darku Šariću i određen kućni pritvor

Šarić je osumnjičen da je organizovao ubistva na teritoriji Srbije i Crne Gore, saznaju Novosti. Jake policijske snage ranije danas su blokirale ulicu u kojoj se nalazi vila Darka Šarića.

Poslove je obavljao sa dva satelitska telefona i Sky aplikacije, i to još u vrijeme dok je bio u pritvoru.

Novosti.rs/D.Milovanović

Kako navodi Tanjug, riječ je o potpuno novim krivičnim djelima, a ne o onima za koja je optuživan. 

Šarić je u trenutku hapšenja bio u kućnom pritvoru. Njemu se sudilo za šverc narkotika. Dobio je više osuđujućih presuda, koje su zatim obarane.

Također, u toku je i pretres kancelarija koje koristi Šarićev advokat Dejan Lazarević, koji je također uhapšen, kao i neki pripadnici MUP-a Srbije, te navijač Crvene Zvezde Uroš Mišić.

- U Srbiji, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave kriminalističke policije, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, Sektora unutrašnje kontrole, Policijske uprave za grad Beograd, SAJ i Žandarmerije u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal i BIA, uhapsili su pet članova organizovane kriminalne grupe koja je djelovala na teritoriji Republike Srbije, Evrope i Južne Amerike - saopćtila je srbijanska policija.

Akcija je bila međunarodnog karaktera koordinira od strane EUROPOL-a i EUROJUST-a, u kojoj su učešće uzele pored policije Srbije i Hrvatska policija.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.