open-navfaktor-logo
search
Agresija u Ukrajini
Rusija bombardovala Pokrovsk, osmero mrtvih, druga raketa ubila one koje su spašavali žrtve prve
Ruske rakete sinoć su dva puta pogodile centar ukrajinskog Pokrovska, ubivši osam ljudi, uključujući pet civila, saopćio je regionalni guverner Pavlo Kirilenko, dok je u regiji Harkov od ruskih napada poginulo dvoje ljudi.
08.08.2023. u 08:00
get url
text

Drugi projektil doletio je 40 minuta nakon prvog, pri čemu je ubio i povrijedio one koji su prvi reagirali nakon prve eksplozije, rekli su svjedoci napada Reutersovom snimatelju.

Među poginulima su dva spasioca i jedna vojna osoba, ranjeno je devet policajaca i jedna vojna osoba, ali većina od 31 povrijeđenog bili su civili, uključujući člana lokalnog gradskog vijeća, objavili su ukrajinski dužnosnici.

Pokrovsk je grad pod kontrolom Ukrajine u blizini linije fronta, a na snimcima se vidi kako spasioci prolaze kroz ruševine, olupinu automobila i stambenu zgradu s razvaljenim balkonima.

Šef ureda ukrajinskog predsjednika Andrij Jermak izvijestio je o još dvije civilne žrtve ruskih napada u selu Kruhljakivka u regiji Harkov. Poginuli su 45-godišnja žena i muškarac star oko 60 godina, a pet ljudi je povrijeđeno, rekao je regionalni guverner Harkova Oleh Sinehubov.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.