open-navfaktor-logo
search
Smještena u karantin
Privela je policija: Crnogorka pobjegla iz samoizolacije i krenula u Luksemburg
Crnogorska policija sprovela je u karantin A.Š. (45) koja je pokušala da se ukrca na avion za Luksemburg i time prekršila mjeru samoizolacije.
24.03.2020. u 15:39
get url
text

Iz Uprave policije su naveli da je protiv nje podnesena i krivična prijava zbog krivičnog djele nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje zarazne bolesti.

- Državljanka Crne Gore koja ima prebivalište u Luksemburgu je pokušala da iskoristi let koji je organizovan zbog povratka crnogorskih državljana i stranaca koji imaju odobren privremeni iili stalni boravak u našoj zemlji - navodi se u saopćenju Uprave policije.

Kako se navodi privedena je pokušala da se ukrca na let na aerodromu Goluboci u Podgorici ali je provjerom utvrđeno da joj je ranije određena mjera samoizolacije.

- Policija je odmah preduzela propisane mjere da se ova osoba stavi u karantin i krivično procesuira. Crna Gora na ovaj način vodi računa i da građani kojima je izrečena mjera samoizolacije zbog mogućnosti da su zaraženi korona virusom ne napuste državu i na taj način eventualno ugroze javno zdravlje bilo koje države - naveli su iz Uprave policije.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.