open-navfaktor-logo
search
Hrvatska
Plenković: Škoro mnogo bolje pjeva nego što govori
Prema tome, svi oni drugi koji osjećaju Hrvatsku, koji dijele vrijednosti Tuđmanovog HDZ-a dobro znaju da je prava, jedina istinska kandidatkinja Kolinda Grabar-Kitarović, poručio je premijer Hrvatske uoči predsjedničkih izbora 22. decembra 
09.12.2019. u 12:46
get url
text

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković u ponedjeljak je kazao da je svaki glas za Miroslava Škoru ustvari glas za Zorana Milanovića, odnosno za SDP, te je poručio da je Kolinda Grabar-Kitarović jedina istinska kandidatkinja svakoga ko dijeli vrijednosti "Tuđmanova HDZ-a”, prenosi Hina.

- Glas za Škoru je glas za Milanovića, glas za Škoru je glas za SDP. Prema tome, svi oni drugi koji osjećaju Hrvatsku, koji dijele vrijednosti Tuđmanovog HDZ-a dobro znaju da je prava, jedina istinska kandidatkinja Kolinda Grabar-Kitarović - rekao je Plenković u izjavi novinarima nakon konferencije The Economista "Svijet u 2020", uvjeren da će Grabar-Kitarović dobiti većinsku podršku hrvatskog naroda na predsjedničkim izborima zakazanim 22. decembra.

Novinari su ga pitali za komentar izjave predsjedničkog kandidata Miroslava Škore s predizbornog skupa u zagrebačkom "Lisinskom”, koji je pozvao HDZ-ovce da glasaju za njega te ustvrdio da je Plenković izdao Franju Tuđmana.

- Vidim da se jako ulovio mene, valjda je vidio na radaru da sam ja interesantan, kao što sam interesantan bezidejnim i vrlo zlonamjernim političarima Mosta koji oko njega skakuću - prokomentirao je Plenković Škorine riječi.

Potom je ocijenio kako je cijeli Škorin skup izgledao kao loša verzija humorističke emisije "Večernja škola".

- Djelovalo mi je kao neka parodija na "Večernju školu", s tim da je Pervanova "Večernja škola" bila zabavna, a ovo je bilo loše. Čak loše pročitano, praktički nikakvo, čovjek puno bolje pjeva nego što govori - ocijenio je Plenković.

Na Škorinom je skupu bio i sin Franje Tuđmana, Stjepan, koji je član HDZ-a, a Plenković o tome kaže kako ne zna koju je poruku on time htio poslati dodajući kako "nije doživio njegov pretjerani aktivizam u proteklih nekoliko godina". Na pitanje hoće li Stjepan Tuđman ostati u stranci, Plenković je odgovorio:

- Vidjet ćemo, mislim da je to nešto što on sam sa sobom mora objašnjavati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.