open-navfaktor-logo
search
Nezadovoljstvo
Novi protest Srba na sjeveru Kosova: Skandiraju protiv Vučića
U sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice ponovo su se danas okupili građani vidno razočarani novonastalom situacijom, javno iskazuju nezadovoljstvo prema Srpskoj listi, a skandira se i protiv srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića. Svemu je prethodilo hapšenje Srbina sa sjevera Kosova, kojeg je Priština označila kao vođu "Civilne zaštite".
13.06.2023. u 19:16
get url
text

 

Veći broj građana okupio se ispred jedne zgrade, u kojoj se navodno nalazi rukovodstvo Srpske liste, zahtijevajući da im se obrate.

Na samom ulazu u zgradu nalaze se momci koji liče na osiguranje, a koji tvrde da čelnici ove stranke nisu tu.

Povjerenik Pokreta za odbranu KiM, Nebojša Jović pozvao je građane na strpljenje, zatraživši ujedno da se čelnici Srpske liste obrate u roku od pola sata.

On je također pozvao na mir i artikulisao nezadovoljstvo okupljenih ljudi, usljed sveukupne sitaucije u kojoj su se našli Srbi na sjeveru Kosova.

Građane je ujedno pozvao na protest od narednog dana pred zgradom Privremenog organa općine Kosovska Mitrovica, umjesto u Zvečanu gdje se već danima protestuje.

Građanima predlaže i da ponesu privremena rješenja za stanove i poslove, navodeći da upravo ona predstavljaju faktor nestabilnosti, zajedno sa političkom situacijom i potezima Beograda i Prištine.

Jović je kazao da među onima koji nose maske ima i onih koji nisu kriminalci, da se radi o "poštenim, srčanim mladićima", a koji sakrivaju lica jer se plaše hapšenja.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.