open-navfaktor-logo
search
Ministarstvo odbrane
Najavljeno povećanje angažmana vojnika na poplavljenim područjima u Hrvatskoj
Povećat ćemo broj pripadnika Hrvatske vojske za još 50 kako bi se pojačao angažman na drugim poplavljenim područjima, rekao je hrvatski ministar odbrane Mario Banožić tokom obilaska poplavljenih područja u Karlovcu.
17.05.2023. u 20:57
get url
text

Banožić je obišao danas poplavljena područja na području Karlovačke županije i održao sastanak s predstavnicima Županijskog štaba.

Nakon što je ministru prezentirano stanje na terenu, ministar odbrane kazao je kako vjeruje kako će sve sastavnice sistema domovinske sigurnosti ovu ugroženost svesti na minimum, saopćeno je iz MORH-a.

- U tim naporima treba nam zajedništvo koje definitivno imamo. Na području Karlovačke županije tako je angažirano 150 pripadnika Hrvatske vojske. U skladu sa zahtjevima civilne zaštite i procjeni stručnog tima Hrvatskih voda trenutno je na terenu angažirano 120 vojnika, a 30 ih je u pripravnosti.

Nastavno na zaključke s današnjeg sastanka Županijskog štaba, povećat ćemo broj pripadnika Hrvatske vojske za još 50 kako bi se pojačao angažman na drugim lokacijama i na taj način doprinijeti sigurnosti građana. Moram pohvaliti Hrvatsku vojsku u ispunjavanju zadaća i u kratkoći odaziva na zahtjev štaba. Vojnici vrijedno rade zbog čega je i donesena odluka o povećanju iznosa naknade za angažman na poplavljenim područjima - rekao je Banožić.

Na poplavljenim područjima u Hrvatskoj trenutno je angažirano 500 pripadnika HV-a, koji su angažirani temeljem odluke ministra odbrane Marija Banožića u skladu sa zahtjevom uprave civilne zaštite.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.