open-navfaktor-logo
search
Vlasnik Lagera
Jedan od najbogatijih bh. privrednika optužen da je Josipi Pleslić davao mito: O čemu su razgovarali u Zagrebu
Josipa Pleslić, ranije Rimac, viđena je danas na kafi s misterioznim bosanskohercegovačkim privrednikom Milenkom Bašićem, s kojim je optužena u aferi Vjetroelektrane.
05.03.2024. u 18:14
get url
text

Sastanak je snimljen u jednom zagrebačkom trgovačkom centru, piše Jutarnji.hr

Podsjećamo, Milenko Bašić jedan je od najkontroverznijih i najbogatijih privrednika iz BiH, vlasnik tvrtke Lager d.o.o. i glavni investitor u Vjetroelektrane Krš-Pađene, optužen da je od 2017. do 2020. godine podmićivao Josipu Rimac kako bi iskoristila tadašnji politički utjecaj za lobiranje u državnim institucijama.

Prema navodima USKOK-a, Rimac je od novembra 2017. do maja 2020. godina od spomenutog privrdnika primala najmanje 40.000 kuna mjesečno. Pritom je od Gabrijele Žalac, tadašnje ministrice i članice nadzornog odbora HBOR-a tražila da ishodi suglasnost ostalih članova nadzornog odbora kako bi se odobrilo kreditiranje izgradnje Vjetroelektrane Krš-Pađene.

U porukama Josipe Rimac i Ivana Turudića, koje je prvi objavio Jutarnji, spominje se i sam Bašić. Jedan od najspornijih trenutaka tog dopisivanja odnosi se na one pokušaje Josipe Pleslić ex Rimac da kod Turudića ostvari određene pravne olakšice koje se, između ostalih, odnose i na Milenka Bašića. Budući glavni državni tužilac te je navode opovrgnuo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.