open-navfaktor-logo
search
Nezabilježen slučaj
Dva mjeseca nakon što je ubio 10 osoba: Pet jezivih činjenica kojima je dječak Kosta K. šokirao ljekare
Prije nešto manje od dva mjeseca maloljetnik Kosta K. je u beogradskoj Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" počinio masakr u kojem je ubijeno 10 osoba, devet učenika i domar. 
29.06.2023. u 12:12
get url
text

VEZANI TEKST - Dječak koji je počinio stravični zločin u Beogradu bit će smješten na psihijatrijsku kliniku

On se nalazi u u zdravstvenoj ustanovi zatvorenog tipa jer je u trenutku počinjenja jezivog zločina imao nepunih 14 godina zbog čega ga nije moguće sudski procesuirati. Kako piše beogradski Blic.rs, Kosta K. ni danas ne pokazuje nikakvu dozu kajanja.

Ljekari su, kako navodi ovaj medij, šokirani njegovim ponašanjem. Dalje, ističe se kako Kostu K. uopće ne zanimaju roditelji, šta je s njima, da li su pritvoreni... Jedino ga zanima kada će ga "izvući".

- On ne pokazuje empatiju i brigu prema roditeljima i porodici, osim ako to nema direktne veze s njegovim komforom. Naprimjer, kada pita kada će njegova porodica nešto da preduzme u vezi s njegovim oslobađanjem - rekao je izvor Blica.rs.

VEZANI TEKST - Kod učenika iz Beograda pronađen novi spisak za "odstrel", drugi donio plastični pištolj u školu

Istovremeno, dječak traži da bude pušten na slobodu jer tvrdi da "nema više razloga da boravi u bolnici". Kako vrijeme odmiče i kako shvata da od toga nema ništa, počeo je da insistira na odgovoru zašto je u ustanovi kada je sa njim "sve uredu" i zašto je zatvoren "kad je normalan".

I na kraju, peta činjenica koja je posebno šokirala ljekare jeste da Kosta K. vjeruje da je popularan.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.