open-navfaktor-logo
search
Davis Cup
Teniseri BiH uvjereni da mogu iznenaditi Nijemce
Davis cup reprezentacija Bosne i Hercegovine spremno dočekuje meč protiv selekcije Njemačke, koji će se igrati u subotu i nedjelju na terenima Tenis centra u Mostaru.
13.09.2023. u 14:54
get url
text

Na žalost selektora i navijača selekcije BiH, Tomislav Brkić neće nastupiti zbog povrede, ali optimizam u bh. taboru nije splasnuo s obzirom na činjenicu da na drugoj strani neće biti najboljeg igrača i najveće zvijezde Aleksandera Zvereva, javlja Anadolija.

- Radimo po planu, a plan je da do petka uradimo ustaljeni program. Htio bih pohvaliti sve momke. Drago mi je što Damir Džumhur dolazi nakon osvojenog turnira, a jako važna stvar je i da imamo Nermana Fatića, koji diže formu. Potvrdio je da pripada visokom teniskom društvu. Važno je da je Mirza Bašić sanirao povredu i dobro trenera. Imamo i mladog Andreja Nedića koji je napredovao na rang listi. Puno nam pomaže na treninzima. Jako je odgovoran. On može napredovati uz starije kolege. Neizmjerna zahvalnost i Tomislavu Brkiću, koji je bez obzira na probleme sa zdravljem izdvojio vrijeme i došao da bude tu s nama. To je pokazatelj našeg zajedništva. Još se nisu desile pripreme da je neko zakasnio jedan sat. Svi su tu na vrijeme - rekao je Zoran Zrnić, selektor Bosne i Hercegovine.

Džumhur je u dobroj formi posljednjih mjeseci. Vjeruje da Bosna i Hercegovina već prvog dana duela Svjetske grupe I Davis cupa može ostvariti prednost protiv favorizovanog protivnika, te na koncu doći i do pozitivnog rezultata.

- Jako bitan meč za našu reprezentaciju. Igramo sa jednom od najboljih selekcija svijeta, koja je i bez Zvereva izuzetno jaka. Bit će jako zahtijevan i težak meč. Većina igrača je ušla u formu i nadam se da ćemo uspjeti doći do željenog rezultata, a to je pobjeda. Imamo prednost domaćeg terena i nadam se da će navijači doći u velikom broju i da će nam to pomoći - kazao je Džumhur.

Tomislav Brkić žali što neće biti na terenu, ali će do kraja biti uz kolege koje će bodriti, uvjeren da Bosna i Hercegovina može prirediti veliko iznenađenje. Pozvao je navijače da podrže bh. tim u Mostaru.

FOTO: AA

- Stvarno će nam biti potrebna podrška. Raduje veliko interesovanje. Mislim da se ne možemo staviti u ulogu favorita, ali raduje što je Damir u dobroj formi, kao i Nerman koji je ove godine prvi put bio u kvalifikacijama za jedan Grand Slam. Pokušat ćemo prvi dan osvojiti dva boda. Naši igrači imaju kvalitet da igraju sa ovim protivnicima - smatra Brkić.

Dobro poznaje njemačke tenisere te dodaje da je dobra okolnost za bh. tim ta što će se meč igrati na zemljanoj podlozi.

- Ovih dana pokušavamo prilagoditi zemlju onako kako nama odgovara. Oni imaju dobre igrače na zemlji. I dubl im je dobar. Prave dobre rezultate. Igraju dugo zajedno i sigurno će biti težak meč za nas. Dat ćemo sve od sebe, ali ne možemo garantirati rezultat - zaključio je Brkić.

Izvlačenje parova za meč između Bosne i Hercegovine i Njemačke bit će održano u petak u 12 sati u mostarskoj Vijećnici.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.