open-navfaktor-logo
search
Davis Cup
Teniseri BiH ovog vikenda igraju protiv Bugarske: Pobjeda znači opstanak u Prvoj svjetskoj grupi
Teniska Davis Cup reprezentacija Bosne i Hercegovine ušla je u završnu fazu priprema u bugarskom gradu Burgasu, u kojem će 3. i 4. februara protiv domaće selekcije Bugarske igrati play-off meč Prve svjetske grupe, jedinog zvaničnog svjetskog ekipnog teniskog takmičenja.
31.01.2024. u 16:13
get url
text

Bh. tim u sastavu Damir Džumhur, Nerman Fatić, Andrej Nedić, Mirza Bašić i Tomislav Brkić, predvođen selektorom Zoranom Zrnićem, već puna tri dana rade na tempiranju forme, kako bi bili spremni za predstojeće mečeve u ovom veoma važnom meču za reprezentaciju.

Ulog u ovom meču je veliki. Pobjeda u ovom meču bi značila direktan opstanak u Prvoj svjetskoj grupi, te bi vratila bosanskohercegovačkoj seniorskoj teniskoj reprezentaciji mogućnost da se u septembru ove godine bori za kvalifikacioni meč za ulazak u top 16 reprezentacija svijeta u 2025. godini. U slučaju poraza u septembru 2024. godine bi bh. teniseri igrali meč za opstanak u Prvoj svjetskoj grupi Davis Cup takmičenja.

- Sve nas raduju dobri rezultati od prošle sedmice našeg najbolje rangiranog tenisera Damira Džumhura, koji je na ATP Chalengeru u Belgiji stigao do polufinala, te u veoma neizvjesnom meču izgubio od 37. igrača svijeta Borne Čorića sa 7:5, 7:6. Znamo da će kao i uvijek naši teniseri dati sve od sebe da izbore pobjedu u susretu protiv Bugarske, te da neće podleći pritisku domaćeg terena - saopćeno je iz Teniskog saveza BiH.

Mečevi se igraju 3. i 4. februara od 14.00 sati. Po pravilima Davis Cup takmičenja, prvog dana se igraju dva singl meča, dok drugi dan počinje sa igrom parova, a nakon toga se igraju još dva preostala pojedinačna meča.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.