open-navfaktor-logo
search
Davis Cup
Teniseri BiH blagi favoriti protiv Bugarske
Teniska reprezentacija Bosne i Hercegovine blagi je favorit protiv selekcije Bugarske u predstojećem meču play-offa Prve svjetske grupe Davis Cupa, kazao je selektor bosankohercegovačkog tima Zoran Zrnić na današnjoj konferenciji za medije u Bugarsu. 
01.02.2024. u 15:45
get url
text

Meč će biti odigran 3. i 4. februara u Burgasu.    

Zrnić je potvrdio da je Bosna i Hercegovina u kompletnom sastavu, te da će naši  teniseri "kao i uvjek dati sve od sebe, nastupajući za državni dres". Osvrnuo se i na činjenicu da u Davis Cup takmičenju domaći teren zna podići atmosferu, te da to može domaćinu dati dodatnu energiju.

Selektor domaćina Valentin Dimov također je istakao da je bh. reprezentacija blagi favorit u ovom meču, ali da će domaća selekcija tražiti rješenje, kako bi izborili pobjedu.

Po pravilima Davis Cupa takmičenja u petka, 2. februara, će biti izvlačenje parova za mečeve, koji se igraju 3. i 4. februara, s početkom u 14.00 sati.

Bosanskohercegovački teniseri će u naredna dva dana odraditi i posljednje pripreme, kako bi bili maksimalno spremni za predstojeće mečeve za vikend u meču sa domaćom selekcijom Bugarske, saopćeno je iz TSBiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.