open-navfaktor-logo
search
Osvajač AO
Sinner: Ovo je poseban dan za mene, hvala roditeljima što su dozvolili da se bavim tenisom
Italijanski teniser Jannik Sinner osvojio je Australian Open pošto je u finalu nakon velikog preokreta savladao Daniila Medvedeva nakon preokreta sa 3:2 u setovima.
28.01.2024. u 14:57
get url
text

- Ovo je poseban turnir za mene. Hvala mom timu, svima u boksu, onima kod kuće. Trudili smo se da napredujemo iz dana u dan, da budemo jači, mentalno. Bodrili ste me, bili uz mene. Nije bilo lako sa mnom, ali hvala vam svima - rekao je Sinner nakon meča.

Potom se okrenuo rivalu u finalu.

- Prije svega, Daniile čestitke tebi i timu na nevjerovatnom turniru. Odigrali smo mnogo mečeva, jednostavno sam našao nešto u svojoj igri. Ti me guraš da igram bolje, ti sati koje si proveo na terenu, to je nevjerovatno. Nadam se da ćeši ti jednom osvojiti trofej ovdje. Želim ti sve najbolje u nastavku sezone - dodao je Sinner.

Posebnu poruku imao je za svoju porodicu.

- Svima kod kuće, posebno porodici, posebno roditeljima želim sve najbolje. Hvala što su mi dozvolili da izaberem tenis. Nikada nisu vršili pritisak na mene. Imao sam slobodu kao dijete i zato im veliko hvala. Vidimo se sljedeće godine, hvala vam svima - zaključio je novi osvajač AO.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.