open-navfaktor-logo
search
Roland Garros
Đoković danas ima priliku ispisati historiju tenisa, gdje gledati finale?
Novak Đoković i Casper Ruud danas od 14:30 igraju finale Roland Garrosa.
11.06.2023. u 11:23
get url
text

Srbijanski teniser do ovog turnira treći na ATP listi, pobjedom bi došao do rekordne, 23. Grand Slam titule. Đoković sada ima 22 naslova na najjačim teniskim turnirima, što znači da je izjednačen s Rafaelom Nadalom. Roger Federer je treći s 20.

Đoković je na putu do finala ovogodišnjeg Roland Garrosa 3:0 u setovima pobijedio Aleksandra Kovačevića, Martona Fucsovicsa, Alejandra Davidovicha Fokinu i Juana Pabla Varillasa. U četvrtfinalu je s 3:1 bio bolji od Rusa Hačanova, a potom je uslijedilo polufinale s prvim igračem svijeta Carlosom Alcarazom.

Meč je bio fantastičan tijekom prva dva seta, no onda je 20-godišnjeg Španca početkom trećeg uhvatio grč, koji mu je do kraja onemogućio kretanje, pa je Đoković s lakoćom stigla do pobjede 3:1 u setovima.

Ruud je četvrti na svijetu, a do finala je stigao izbacivanjem Eliasa Ymera, Giulija Zeppierija, Zhizhena Zhanga, Nicolasa Jarryja, Holgera Runea i Alexandera Zvereva.

Po jedan set uzeli su mu Zeppieri, Zhang i Rune. Đoković i Ruud dosad su igrali četiri puta i srbijanski teniser je svaki put pobijedio, s tim da nije izgubio ni set protiv Norvežanina.

Televizijski prijenos ovog finala bit će na kanalu Eurosport 1.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.