open-navfaktor-logo
search
Isplivale fotografije
Ubica hrvatskog rukometaša blizak političkom vrhu Sjeverne Makedonije?!
Brutalno premlaćivanje hrvatskog rukometaša Denisa Tota (27) u Skoplju, od još otvorenog kriminalističkog slučaja poprima sve više razmjere političkog obračuna na makedonskoj političkoj sceni.    
12.04.2022. u 20:32
get url
text

Angelo Gjorgievski, poznati skopski diler i jedan od troje osumnjičenih za ubistvo hrvatskog rukometaša Denisa Tota u noći sa 6. na 7. aprila, jedini je koji nije priveden jer mu se izgubio trag.

Međutim njegove društvene mreže otvorene su za znatiželjne poglede i nude neke zanimljivosti, piše Index.hr.

VEZANI TEKST - Sumnjive okolnosti smrti hrvatskog rukometaša: Ko je pokušao zataškati ubistvo Denisa Tota?

Naprimjer, tu je fotografija na kojoj se nalazi s Hristijanom Mickoskim (desno), liderom najveće sjevernomakedonske opozicije VMRO-DPME, koja je 25 godina vladala zemljom, a prema anketama mogla bi ponovno. S tim da bi u tom slučaju upravo Mickoski trebao postati premijer.

Tako nešto ide u prilog tezama da se ubistvo pokušalo prikriti, ali zasad su to sve samo priče bez dokaza. Upozorava na to i sam Mickoski.

- Ubistvo Denisa Tota ne bi se trebalo politizirati i MUP će razjasniti ko je kontinuirano gurao slučaj "pod tepih". I oni koji skrivaju počinitelja moraju odgovarati  – rekao je Mickoski. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Angelo G. (@angelogorg)

Ali, Denisov ubica je specifičan jer, navodi se u kuloarima, povezan je i s aktuelnim premijerom Dimitrom Kovačevskim.

Podsjetimo, u ponedjeljak je na Youtubeu osvanula snimka u trajanju od 80 sekundi na kojoj se vidi brutalno premlaćivanje Denisa Tota. 

Nepoznati autor snimak je naslovio sa "Ubistvo koje MUP i Kovačevski trude zataškati", aludirajući time direktno na makedonskog premijera Dimitra Kovačevskog i ministra unutrašnjih poslova Olivera Spasovskog.

Kako god, fotografija iz noćnog kluba Klub1212 svakako ne ide na ruku političaru kojem je cilj u bliskoj budućnosti preuzeti premijersku fotelju Sjeverne Makedonije

Sahrana Denisa Tota održana je danas, a bio je prisutan veliki broj ljudi. 

VEZANI TEKST - Posljednji ispraćaj Denisa Tota: Porodica i prijatelji se oprostili od rukometaša

Ono što se zasad poznato jeste da se protiv bolnice neće podizati optužnica, bez obzira na više nego amatersku ocjenu Denisovih povreda, zbog koje su i krenule sve priče oko eventualnog zataškavanja zločina. Posebno nakon objave snimke na kojoj se vidi da se nesretnog Đakovčanina nemilosrdno tuklo. A prvi udarac, prema svemu sudeći, uputio je upravo osumnjičenik u bijegu.

Inače, Gjorgievski je otprije poznat policiji s ovih prostora jer je 2016. u Mariboru automobilom udario u pet parkiranih vozila i pobjegao, no policija ga je uhvatila. Ispostavilo se da je bio član grupe koja se bavila dilanjem droge. Slovenačka policija je u oktobru 2016. godine otkrila i laboratorij za proizvodnju sintetičkih droga, među kojima i drogu za silovanje.

Denis Tot je karijeru počeo u rodnom Đakovu, a potom je stigao poziv slavnog Ademar Leona.

Nakon sezone u Španiji vratio se u hrvatsku ligu, u Poreč, pa je bio u Bjelovaru, potom otišao u austrijski Bruck, odakle je dobio poziv iz makedonskog Ohrida. Tu je proveo dvije sezone, a onda je prešao u Butel, koji je trenutno trećeplasirani u prvenstvu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.