open-navfaktor-logo
search
Selektor Zmajeva
Smajlagić: Opušteni smo kada gubimo 10 razlike, meni treba da smo opušteni kod 0:0
Irfan Smajlagić, selektor rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, nije mogao biti zadovoljan nakon što su njegovi izabranici u Skenderiji poraženi sa 25:36 u drugom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine.
16.10.2022. u 21:51
get url
text

- Stalno govorimo, još smo u fazi stvaranja sistema igre. Svakim danom su drugačije reakcije kod igrača. Koliko god analizirali i pripremali se, u jednom momentu dođemo u situaciju da se napuni dvorana, da igramo protiv rivala koji je bolji od nas i onda slijedi pad, a to je više mentalno. To je proces koji moramo proći - rekao je Smajlagić za BHT1, dodavši:

- Kada gubite 10 razlike onda su igrači opušteni. Meni treba da su opušteni kod 0:0. Tražimo sebe i tražimo način funkcionisanja.

Govorio je selektor Zmajeva i o predstojećem dvomeču sa Kosovom.

- Nama je svaka utakmica bitna. Žao mi je što nismo imali više vremena da odigramo nekoliko prijateljskih utakmica. U proteklih sedam dana igrači su dobili puno informacija, imali smo puno treninga, a nismo imali period da se to slegne. A uz to igrali smo protiv ekipa koje su top. To je jedna škola - kazao je Smajlagić.

VEZANI TEKST - Težak poraz Zmajeva, Crnogorci protutnjali Skenderijom

Nebojša Simić , golman rukometne reprezentacije Crne Gore, bio je prezadovoljan nakon meča u Skenderiji.

- Od prvog minuta smo igrali fenomelano u odbrani. I u napadu su svi raspucali rano. Onda je jako teško igrati protiv nas. To je super za nas. Na kraju, zadovoljan sam. Odradili smo fenomenalno dvije utakmice na startu kvalifikacija i drago mi je zbog toga - rekao je golman Simić.

Meč je komentarisao i Mirko Herceg, rukometni reprezentativac BiH.

- Prvo poluvrijeme je bilo puno grešaka, što su Crnogorci koristili. Mnogo laganih golova su postigli. Drugi dio je bio bolji, ali je bilo nemoguće stići. Moramo poraditi na grešakama - kazao je Herceg.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.