open-navfaktor-logo
search
Sjajni Burić
Golman Zmajeva produžio ugovor sa prvakom Njemačke
Golman rukometne reprezentacije BiH u redovima njemačkog prvaka ostaje do ljeta 2024. godine
29.11.2019. u 13:01
get url
text

Benjamin Burić, golman rukometne reprezentacije BiH, produžio je ugovor sa njemačkim šampionom Flensburgom do ljeta 2024. godine, prenosi Anadolu Agency (AA).

Burić je u Flensburg stigao iz Wetzlara 2018. godine i odmah osvojio šampionski pehar. Tada je potpisao ugovor do 2021. godine, ali je očigledno da su u slavnom njemačkom klubu prezadovoljni bh. golmanom, pa su mu ponudili produženje saradnje.

- Izuzetno sam sretan što ću dugo moći da budem dio velikog kluba kakav je Flensburg. Ovdje se osjećam izuzetno dobro. Želim da sa ovim sjajnim klubom proslavim još mnogo titula - kratko je za njemačke medije kazao 29-godišnji Burić.

Osim za Flensburg i Wetzlar, tokom karijere Burić je branio za Maglaj, Izviđač, banjalučki Borac i Gorenje Velenje. Sa reprezentacijom BiH je nastupio na Svjetskom prvenstvu 2015. godine u Kataru, a u januaru naredne godine imat će priliku i prvi put u historiji igrati na Evropskom prvenstvu. Bh. tim će na EURO 2020 igrati u Trondheimu u grupi D sa domaćinom Norvečkom, te Francuskom i Portugalom.
 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.