open-navfaktor-logo
search
Rukomet
Dogovoreni modeli koji će RSBiH izvući iz krize
Prošlo je saedm dana otkako je na adresu Olimpijskog komiteta BiH i Ministarstva civilnih poslova BiH pristiglo pismo iz sjedišta Evropske rukometne federacije, u kojem navodi kako reprezentacija naše zemlje neće zaigrati u kvalifikacijama za EURO 2020, kao ni da klubovi neće učestvovati u evropskim kupovima ove sezone, ukoliko se ne pronađe rješenje za poboljšanje stanja u RSBiH.
10.08.2018. u 23:46
get url
text

Zbog ultimatima postavljenog u pismu (20. august) jučer je u Bugojnu održan sastanak osnivača Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine, predstavnika Rukometnog saveza FBiH i Rukometnog saveza Republike Srpske.

Osnivači su usaglasili potencijalne modele prevazilaženja postojećeg stanja u RSBiH, a u narednim danima pristupit će se izradni konkretnih pravnih okvira, koji trebaju proizvesti konačna rješenja izlaska iz stanja u kojem se nalazi krovna kuća bh rukometa.

Dogovoreno je da će sljedeći sastanak biti održan u Doboju 14. augusta, kada će se nakon sastanka održati i press-konferencija, piše svijet-rukometa.com.

Vrijeme polako curi. Rukometnim radnicima u Bosni i Hercegovini ostalo je ukupno još deset dana, inaće će EHF suspendovati sve vezano za rukomet u Bosni i Hercegovini.

Upravni odbor EHF će suspendovati BiH na narednoj sjednici sredinom septembra što će imati posljedice za sve predstavnike na tehničkom i takmičarskom nivou, uključujući i individualce na funkcijama. EHF očekuje jasan stav do 20. augusta 2018.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.