open-navfaktor-logo
search
Snagatori u ringu
"Zvijer" protiv "Planine": Dogovoren boks meč dva najjača čovjeka na svijetu
Hafthor Björnsson i Eddie Hall su snagatori koji su se okitili titulama "Najjači čovjek na svijetu" za 2017. i 2018. godinu, a sada su dva diva ugovorila bokserski meč.
05.05.2020. u 13:09
get url
text

Ovaj spektakl trebao bi se održati u septembru sljedeće godine i to u Las Vegasu.

Björnsson je zapravo puno poznatiji kao "The Mountain" (Planina) iz popularne TV serije Game of Thrones (Igre prijestolja), a prije nekoliko dana srušio je svjetski rekord u mrtvom dizanju. U direktnom prijenosu koji je realizovao ESPN Björnsson je podigao 501 kilogram.

Ovaj 31-godišnji Islanđanin visok je 206 centimetara visoki i težak oko 200 kilograma, a titulom "World's Strongest Man" okitio se 2018. godine, dok je prošle godine zauzeo treće mjesto. Svaki put od 2012. godine bio je među tri najjača čovjeka na svijetu.

Eddie Hall je godinu dana stariji od svog rivala i 15 centimetara je niži. Do titule najjačeg čovjeka na planeti došao 2017. godine, dok je godinu ranije bio treći. U Velikoj Britaniji je izuzetno popularan, a dokumentarni film "Born Strong", u kojem se pojavio uz Björnssona, Briana Shawa i Zydrunasa Savickasa bio je veliki hit. 

Iako su prvi razgovori o meču dvojice divova počeli još prošle godine, do dogovora ovog meča zapravo je došlo prije tri dana, kad je Björnsson ušao u Guinnessovu knjigu rekorda nadmašivši rezultat koji je četiri godine držao upravo Hall.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.