open-navfaktor-logo
search
Britanska gimnastičarka
Šokantno svjedočenje: Natjerali su me da paradiram u donjem vešu pred kolegama
Slučaj Larryja Nasara, doktora američke reprezentacije koji je skoro tri decenije seksualno zlostavljao djevojke i djevojčice, kako u nacionalnom timu, tako i u univerzitetskoj ekipi Michigena, pokrenuo je pravu lavinu groznim svjedočenjima o različitim vrstama maltretiranja kroz koji su prošle brojne gimnastičarke.
10.07.2020. u 12:49
get url
text

Lisa Mason (38), osvajačica zlata na Igrama Commonwealtha i učesnica Olimpijskih igara u Sydneyju, ističe da je trpjela zlostavljanje od svoje desete godine.

Otkrila je kako su je treneri prisiljavali da vježba sve dok joj ruke ne počnu krvariti, a jednom prilikom je morala paradirati u donjem vešu pred kolegama da svi vide kako je "debela". Gimnastičarkama je, tvrdi, redovno naređivano da treniraju uz pomoć lijekova kada su bile povrijeđene.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

B boy antics... #Nike #nikewomen #niketraining #nikeairforce1 #nikeathlete • • • @sukeyselva

A post shared by Lisa Mason OLY (@lisamasongymnast) on

- Od 12. godine smo gotovo stalno bile na Voltarolu, a neke moje kolegice gotovo uopće nisu mogle odraditi trening bez uzimanja lijekova. Jednom su me prisilili da se takmičim s povrijeđenim skočnim zglobom i stres frakturom potkoljenice - otkrila je Mason.

Dodala je da je zatrpana porukama bivših i aktuelnih gimnastičarki nakon što je izašao dokumentarac "Athlete A" o slučaju Larryja Nassara, ali se ne usude iznijeti svoja iskustva zbog straha da neće ići na Olimpijske igre u Tokio koje su odgođene za sljedeće ljeto.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

“Looking like angel but your savage love” • • • Song credit: @jasonderulo

A post shared by Lisa Mason OLY (@lisamasongymnast) on

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.